Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelkuur mei 2017

De Sportvasten wandelkuur: wandelen door het mooie Duitse landschap in goed gezelschap en met een gezamenlijk doel: de switch maken van suiker- naar vetverbranding en hierdoor fitter, een betere conditie én slanker! Dit voorjaar gaan we in mei; om precies te zijn: 5, 6 en 7 mei 2017. Inschrijven kan vanaf nu!

Sportvasten wandelweekend in Winterberg – Sauerland.
Wandelen in een mooie omgeving is een ideale manier om een sportvastenkuur te doen. Doordat je uit het dagelijkse patroon van eten, werken en andere verplichtingen stapt, wordt de kuur door velen als een soort minivakantie ervaren.

Net als de reguliere sportvastenkuur word je ook tijdens deze variant begeleid door een professionele sportvastencoach en ga je in een groep wandelen in het Duitse Winterberg – Sauerland.
De uitgekiende lange wandelingen in bergachtig gebied zorgen voor een ideale sportvastentraining. Deze vorm van bewegen traint zowel de langzame als de snelle spiervezels en zorgt voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding. Met name voor diegenen, die relatief veel langzame spiervezels hebben, niet kunnen hardlopen of niet zwaar kunnen of mogen trainen, is deze wandelkuur zeer geschikt.

Hoe ziet de kuur eruit?
Samen met je coach bepaal je hoe jouw Sportvasten wandelkuur er precies uit gaat zien. Je ontvangt het sportvastenpakket met de benodigde voedingssupplementen en informatie. De suppletie zorgt ervoor dat je de metabole switch snel en effectief kunt maken. Ook zorgt deze suppletie ervoor dat je de kuur gemakkelijker kunt volhouden, doordat het hongergevoel wordt onderdrukt. Daarnaast beschermt het je lichaam tegen spierafbraak.

In de praktijk
De afbouw- en opbouwdagen worden zelfstandig (thuis) uitgevoerd. Op deze dagen kies je met je coach een trainingsvorm. Op de sapvastendagen ga je gezamenlijk in een groep wandelen in de omgeving van Winterberg.
Tijdens het weekend wordt er dagelijks tot circa 6 uur gewandeld. Hiervoor is het van belang dat je beschikt over een goede wandelconditie.

Het programma
Het Sportvasten wandelweekend bestaat uit 3 dagen, van vrijdag t/m zondag (5 t/m 7 mei).
Dag 1: vertrek en introductiewandeling.
Op de laatste afbouwdag reis je met eigen vervoer af naar Winterberg. In de middag is er een eerste wandeling gepland van circa 4 uur.

Dag 2 en 3: lange wandelingen en ontspanningwandelfolder schoenenpagina
Op de tweede en derde wandeldag wordt er verzameld in de ontbijtzaal waar koffie of thee wordt gedronken; echter niet wordt ontbeten. Op deze dagen vinden lange wandelingen plaats tot 6 uur door bergachtig gebied. Klimmen, afdalen en vlakke wandelingen wisselen elkaar af. Onderweg wordt genoten van koffie of thee op verschillende terrasjes onderweg. Je neemt je eigen ‘ontbijt-‘en ‘lunchsap’ mee voor onderweg.

Dag 3: de terugreis
Zondag zul je in de namiddag weer terug zijn in het hotel. Na een kopje koffie of thee en nadere uitleg, reis je weer terug naar Nederland. Daar maak je de rest van de kuur gewoon thuis af onder begeleiding van je coach.

Voor vragen, kosten en hotelinformatie kun je contact opnemen met:
Petra Coppens, therapeutisch Sportvastencoach.
06 – 10456 173 / Petra@ptherapie.nl

Share

2 reacties

 1. annelies broenink schreef:

  Hoi Petra,
  Het begint me toch weer te knagen, de sportvastenkuur. Ik wil geen ‘gewone’sportvastenkuur maar zat nu naar het wandelweekend te kijken. Hoe lang duurt die totale kuur? Is dat onderdeel van de ‘gewone’ of een op zichzelf staand iets? Kun je me er iets over vertellen? En.. wat zijn de kosten? Dank, groetjes, Annelies

  • Petra schreef:

   Hey Annelies,

   Leuk iets van je te horen? Alles goed verder? Deze kuur duurt ook 10 dagen, waarvan je er dus drie wandelend doorbrengt. Dat zijn de dagen in het weekend. We starten gezamenlijk (ieder voor zich thuis) op dinsdag met de kuur, zodat de vastendagen in het weekend van 23, 24 en 25 april. In de afbouw- en opbouwdagen die je dus thuis onder mijn begeleiding doet, kun je kiezen wat voor soort activiteit je doet. Dat kan zijn een half uur intensieve cardiotraining (hardlopen, fietsen oid) of 45 minuten per dag stevig doorwandelen (voor als je minder sportief bent aangelegd).
   Feit is dat de meeste mensen zeggen dat ze het veel eerder hadden moeten doen als ze het eenmaal gedaan hebben, omdat het zo goed voelt en omdat ze echt ook een mentale omslag maken en daarna hun voedingsgewoonten makkelijker goed kunnen houden. De kuur kost € 295,00, waarvan je ongeveer de helft vergoed kunt krijgen als je aanvullende verzekerd bent. De kosten van het hotel bedragen ongeveer € 60,00 per nacht en meestal carpoolen we, dus de vervoerskosten zijn ook beperkt.
   We kunnen anders ook vandeweek wel een keer bellen of een afspraak inplannen zodat ik je nog meer details kan vertellen? Alvast een fijn weekend en ik hoor het wel van je. Groetjes, Petra