Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Aanbevelingen

Hoe hebben anderen hun behandeling ervaren? Dat kun je hier lezen.

Weinig energie, buikklachten, overgewicht, spier- en gewrichtsklachten, somber….jarenlang heb ik met deze klachten rondgelopen. Een aantal diagnoses werden gesteld, zoals artrose en poliepen in de darm, maar ook kreeg ik regelmatig te horen dat mijn klachten psychisch waren. In de loop der tijd was daardoor ook een stuk acceptatie ontstaan: De klachten zullen wel bij me horen, dit is wie ik ben. Omdat ik eind vorig jaar toch wel erg last had van mijn bovenrug, ging ik op zoek naar iemand die mij zou kunnen behandelen met de juiste massage. Ik kwam uit bij Petra, en wat ben ik daar ontzettend blij mee. Na het invullen van vragenlijsten en de intake bleek er wel meer aan de hand te zijn dan spierklachten. Dit werd bevestigd door een paar testen die ik heb laten uitvoeren op aanraden van Petra. Stress in mijn lichaam, problemen met de lever, darmen en schildklier en diverse intoleranties moesten worden aangepakt, onder andere met de Physiokey, lymfedrainage, supplementen en een ander eetpatroon. Na de eerste behandeling voelde ik me al een ander mens. De somberheid voelde ik van me afglijden en ik kon weer helder nadenken. Nu, een half jaar later, ben ik 16 kilo lichter, vrolijker, heb veel meer energie en geen tot weinig darm-, spier- of gewrichtsklachten meer. Ik heb anders en gevarieerder leren koken en geniet meer van mijn eten. Een afvaldieet hou ik niet vol, maar mijn lichaam geeft aan dat ik nu op de goede weg ben, dus dit ga ik voor de rest van mijn leven volhouden, zeker weten.
Anja Kruk

Vorig jaar zomer had ik corona; na een negatieve thuistest was de GGD-test – die ik had gedaan omdat ik steeds zieker werd – positief. Maar aan toegeven dus en mijn bed in; dat was ook nodig want ik had het zwaar te pakken. Alles deed zeer, zware hoofdpijn, misselijk en darmen van slag.  Ik heb meteen gebeld met Petra (die ik al kende van toen ze een vervelende blessure behandeld heeft) voor adviezen wat ik kon doen om erger te voorkomen.

Nadat ze had uitgevraagd wat mijn klachten waren en of ik ooit longklachten heb gehad, heeft ze me een aantal supplementen aanbevolen die ik ben gaan nemen. Nog voordat mijn quarantaine termijn voorbij was, was ik al hersteld. Behalve een kuchje dat ik nog een paar weken heb gehad, heb ik er gelukkig geen restklachten aan over gehouden en heb ik mijn oude energie weer gewoon terug. Bedankt voor je goede adviezen en ondersteuning Petra! 🍀Marianne Jansen

Petra heeft mijn vriend en mij begeleid bij het sportvasten. Een intake, elke dag contact en twee evaluatie-afspraken; het contact met Petra was ontzettend prettig en behulpzaam. Daarnaast heeft Petra veel uitgelegd over de achterliggende theorie en wetenschappelijke achtergronden van sportvasten en van een gezonde levensstijl en veel tips gegeven. Dit is ons begin van een gezonder en fitter leven! Bedankt voor alle begeleiding en hulp Petra! Sophie Maas

Wat ben ik blij met Vegan Switch! En met Petra!

Na jaren van stress door werk- en prive gerelateerde dingen meldde ik mij in april dit jaar (2020) bij mijn huisarts. Verschillende onderzoeken volgden op mijn vraag waarom ik zo intens moe was. Ik had regelmatig last van een heel lage lichaamstemperatuur, ontzettend moe en futloos, traag en ik voelde mij opgesloten in mijn lijf door extra gewicht. Ik ben een echte wandelaar en houd enorm van lopen in de natuur met mijn 2 honden, maar zelfs dat kon ik niet meer. Ik moest mezelf letterlijk vooruit slepen. Om half negen ’s avonds ging ik naar bed en sliep tot de wekker afliep. Dan “klom” ik nog steeds doodmoe letterlijk en figuurlijk uit mijn bed. Terwijl ik normaal bij het opkomen van de zon al enorm blij  en actief word. Niks herkende ik van de tijd dat ik dat nog kon voelen.

Uit de bloedonderzoeken kwam niks. Het zouden wel milde klachten van Corona zijn en waarschijnlijk zou het herstel lang gaan duren. In september was ik nog steeds doodmoe én kreeg ik een ernstige aanval van netelroos. Na een aantal bezoeken aan de huisarts en huisartsenpost en door hen verkeerd voorgeschreven medicatie (waaronder Prednison), kwam ik uiteindelijk terecht bij de allergoloog van het ETZ.   Die ontdekte dat mijn schildklier niet meer werkte en deze protesteerde samen met mijn bijnieren! Dit veroorzaakte de uitslag!

Op dat moment meldde ik mij bij Petra. Met haar ging ik op zoek naar de passende voeding en supplementen om mijn energie terug te vinden. Allereerst ging ik aan de slag met het reinigen van mijn lijf; ik vond het verschrikkelijk om een aantal dagen de Prednison te hebben geslikt. In overleg met haar besloot ik om de Vegan Switch te gaan doen. Dit was niet fijn maar enorm fijn! Na 2 dagen ging ik in de avond naar mijn schoonvader, iets wat ik al een jaar niet meer had gedaan omdat ik laat in de middag al gewoon op was. Ik had energie!!! En tot mijn geluk verloor ik een paar kilo, wat maakte dat ik mijzelf nog fijner voelde. Maar bovenal bleek afgelopen maandag uit een nieuwe bloedtest dat de Vegan Switch ervoor had gezorgd dat mijn schildklier weer normale waarden aangeeft! De allergoloog snapte er niks van en zei dat ik vooral door moest gaan met deze manier van eten. Ik ben enorm blij met deze stap en ga op deze weg verder met het opbouwen van mijn energie en daarbij ook met afvallen. Ik ben oprecht blij en kan het iedereen aanbevelen. Daarbij  vond ik de recepten ook nog eens superlekker! Tenslotte ben ik superblij dat ik nu niet naar de internist hoef voor pillen, waar ik waarschijnlijk de rest van mijn leven aan vast zou hebben gezeten! Irene Ogier 

Aanbeveling van Pim Brokken
In februari heb ik voor het eerst de Sportvastenkuur gedaan en ik ben helemaal om! Het heeft mij veel gebracht: een gewicht dat ik niet had gedacht ooit nog te behalen, meer energie en een flinke toename in mijn conditie; kortom ik voel me kiplekker! Doordat ik door de goede begeleiding van Petra ook meer kennis heb over voeding en wat het kan doen met je lijf, weet ik nu hoe ik beter én lekker kan eten en ik blijf nog steeds afvallen! 😊
(mei 2020)

Aanbeveling van Toine Dinkelberg
Cholesterol en Glucose perfect in balans gekregen met hulp van Petra Coppens
Onlangs heb ik voor mijn algehele gezondheid mijn glucose en cholesterol laten controleren. Dat bleek wat aan de bovenzijde van de medische normen en ik besloot daar wat aan te gaan doen. Ik heb de waardes gedeeld met Petra en we hebben een plan gemaakt. Ik heb een sportvastenkuur gedaan onder begeleiding van Petra en ik ben op haar advies daarna een Vegan Switch kuur gaan doen.

De 10 daagse Sportvastenkuur heb ik al eens eerder gedaan en ik vind het prima te doen. Ik sport wekelijks 3 a 4x en dan is het dagelijks sporten voor mij heel goed te doen. Naast het gewichtsverlies voelde ik me ook enorm energiek. Aansluitend 10 dagen Vegan switch gedaan. Dagelijks wandelen en maar liefst 600 gram groente was best een uitdaging, maar goed te doen.

Onlangs heb ik mijn bloed weer laten onderzoeken. De praktijk ondersteuner van mijn huisarts riep bij binnenkomst: “wat heb jij gedaan….”, met verbazing. Want mijn glucose en cholesterol waren weer volledig genormaliseerd. Zo heb ik samen met Petra aangetoond dat je door voeding, de sportvastenkuur en de vegan switch je lijf kunt resetten waardoor je je energieker voelt en je lichaam er ook veel beter voor staat.

Dank Petra voor je hulp en aanmoedigingen tijdens het kuren. Ik ga het zeker onderhouden met jouw inspirerende begeleiding en coaching.

Aanbeveling van Ester Romijn
Slapen; het lijkt zo gewoon, maar voor mij al zo lang iets dat niet vanzelf gaat.
Hierdoor werd mijn dagelijks leven een stuk zwaarder.
Aangezien sport mijn werk is, wil je graag fit blijven en je lichaam onder controle hebben en houden qua gewicht.
Dit laatste lukte ook niet meer.
Ik heb aangeklopt bij Petra en ondertussen slaap ik 3 uur per nacht ( lijkt weinig maar voor mij veel). De afgelopen 12 dagen heb ik maar 1 nacht niet geslapen. Daarnaast heb ik energie overdag, voel me super goed en ben in 10 dagen tijd 5 kilo lichter.
Gisteren liepen de tranen over mijn wangen van blijdschap toen ik overdag naar de markt ging op de fiets om bloemen te halen. Zulke kleine dingen, waren voor mij te veel.
Nu kan ik weer genieten van het dagelijks leven, dank je wel Petra.

Aanbeveling van Margot ter Huurne
“Herfstvakantie… tijd voor mezelf en tijd om weer in de “fitstand” te komen. De start van een nieuw schooljaar is altijd hectisch en vaak schiet het sporten er dan als eerste bij in. Ook het ritme in een goed voedingspatroon stagneert. Voor mij was de herfstvakantie de ideale manier om weer tijd te nemen om het ritme te hervinden, qua sport en voeding. Dankzij de goede begeleiding van Petra Coppens (p-therapie Oisterwijk) heb ik een heerlijke vakantie gehad, waarbij de sportvastenkuur de perfecte stimulans was om bewust te sporten en te eten. Voldoende rust is  essentieel en dan is het fijn dat het vakantie is. Dank je wel Petra, voor je adviezen en begeleiding. We houden contact.”

Aanbeveling van José Dam
Begin dit jaar ben ik bij Petra terecht gekomen op advies van mijn zus. Ik kwam met drie pijnklachten namelijk; hielspoor in mijn rechtervoet, ontstoken peesplaat in mijn linkervoet en een slijmbeursontsteking in mijn linkerschouder.

Bij het eerste consult werd er goed geluisterd naar mijn klachten en wat het plan van aanpak zou moeten zijn. Petra heeft vervolgens de FysioKey-methode op al mijn klachten toegepast.  Na iedere behandeling voelde ik duidelijk verbetering; beide voeten en mijn linkerschouder waren veel soepeler en minder pijnlijk dan daarvoor. Ook kreeg ik nog enkele adviezen mee over supplementen (die overigens ook geholpen hebben).
Ik ben dus erg tevreden met de behandeling en de last die ik had is ver teruggedrongen. Op dit moment heb ik bijna nergens last meer van.
José Dam

Aanbeveling van Kenneth Alting
Iedere duursporter weet dat blessures in aanloop naar een sportief doel altijd op de loer liggen. Overbelasting en overtraind raken zijn zaken waar een duursporter voor moet waken, maar doet dat vaak onvoldoende. In aanloop naar (weer) een zeer
zwaar sportief doel heb ik altijd uitstekende ondersteuning van Petra gekregen waarbij blijvende blessures konden worden voorkomen. Wonderen werden zelfs verricht, zo schreef iemand anders al, maar zo heb ik ook mogen ervaren. Een mooi voorbeeld daarvan ondervond
ik onlangs nog. Een paar dagen voor start van de zwaarste duathlon ter wereld (althans dat zegt de organisatie van de Hel van Kasterlee zelf), kwam ik bij Petra binnengestrompeld. Een totaal overbelaste en overtrainde kuitspier leek alle voorbereidingen te dwarsbomen
en van starten leek geen sprake meer te kunnen zijn. Echter, na een behandeling van een uur ging ik bijna rennend! naar buiten. Wat ik het meest bijzonder vond is dat Petra tijdens de behandeling al kon vertellen op praktisch een uur nauwkeurig, wanneer en welk
effect ik zou merken van de behandeling. De Hel van Kasterlee volbracht ik twee dagen later en ook nog beter dan ik had gedacht, met dank aan Petra!

Aanbeveling van Annie Bakermans
Jaren heb ik bij diverse doktoren rond gelopen om van mijn zg. verkoudheid af te komen.
Het voortdurende hoesten ging niet over en elke dag moest ik neusdruppels gebruiken. Allerlei merken en soorten heb ik gebruikt, maar niks werkte blijvend. Iedere avond was mijn neus- en voorhoofdsholte verstopt. Ik werd erop attent gemaakt dat natuurlijke therapie zou kunnen helpen.
Per toeval kreeg ik toen een artikel onder ogen waarin iemand haar ervaringen vertelde met de behandeling van chronische en langdurige ontstekingen. Na een gesprekje met Petra Coppens, de therapeute, ben ik met de behandeling met Scenartherapie begonnen. Al na enkele behandelingen (een keer per week) en de benodigde homeopatische middelen, waren mijn klachten al grotendeels verminderd.
Ik gebruik geen neusdruppels meer, het hoesten is zo goed als over; ik voel me als herboren!

Aanbeveling van Frans Kapteijns

Bij deze mijn verhaal waarom ik me tot jou heb gewend, en nu daardoor meer energie heb en me gelukkiger voel.

Per 1 oktober ging ik officieus met pensioen en kreeg ik tijd om ook eens aan mezelf te werken. Daarbij hoorde dus dat ik meer energie wilde krijgen, een betere conditie en een wat minder Bourgondisch lijf. Daarnaast heb ik last gehad van een streptokok in mijn been en was mijn lymfesysteem aangetast. Dus ben ik wat gaan googelen op internet. Tegelijkertijd wisselden Petra Coppens met mij een LinkedIn bericht uit. Petra en ik kennen elkaar al jaren. De eerste keer zij als VVV-directeur Oisterwijk en ik als boswachter recreatie bij Natuurmonumenten. Die samenwerking was fantastisch en dus voelde het vertrouwd toen zij mij aangaf dat ze me zou kunnen helpen. Zij was inmiddels al weer een lange tijd actief met haar bedrijf P Therapie.

Daar heb ik nu na enkele behandelingen helemaal geen spijt van gehad. Na eerst een intakegesprek gehad te hebben, mocht ik al meteen aan de slag gaan. Zij schreef me verschillende voedingssupplementen voor en ik ben dan ook direct begonnen, zoveel vertrouwen had ik daar in. Daarnaast werd meteen ook gestart met lymfebehandelingen / lymfedrainage. Al na een paar behandelingen voelde ik de energie weer in mijn lichaam stomen en de eerste kilo’s sneuvelden ook meteen. Dat was door minder vocht, maar ook het anders eten in combinatie met de supplementen zorgden hiervoor. Ik moest, voordat ik bij Petra in behandeling ging, een groot deel van de dag steunkousen dragen om te voorkomen dat het vocht zou ophopen in mijn benen, maar dat doe ik nu bijna nooit meer en het vocht blijft goed weg.
Het mooie van Petra is dus, dat ze niet alleen naar de situatie van mijn lymfesysteem keek, maar ook verder. Daarnaast zijn de gesprekken vooraf aan de behandeling zeer prettig, want ze vraagt ook door naar mijn algehele gezondheidstoestand. Daarnaast hebben we samen natuurlijk ook af en toe tijd om over andere dingen te praten, wat het geheel zeer ontspannen maakt. Ik ben enorm blij dat ik gekozen heb voor Petra Coppens en haar bedrijf P-Therapie. Mis dan ook direct haar handen en de therapie een dag na die behandeling.

 

Aanbeveling van Yvette Cox

Zolang ik me kan herinneren heb ik last van mijn darmen en stoelgang; de laatste jaren kreeg ik ook last van een pijnlijk been waarin ik vocht vasthield. Er werd nooit een oorzaak voor gevonden.

Bij de eerste afspraak heb ik met Petra een leuk gesprek gehad en ik werd meteen serieus genomen. Toen ik naar huis ging kreeg ik wat voedingssupplementen mee die mij erg geholpen hebben om alles weer onder controle te krijgen. Daarnaast heeft ze me geholpen door middel van Manuele lymfedrainage en Scenar behandelingen. Al na 3 afspraken merkte ik een groot verschil.

 Inmiddels hebben we de voedingssupplementen vervangen door een voedingsschema van wat ik wel en niet kan eten. Ik let op mijn eten waardoor ik het onder controle kan houden.

 Aanbeveling van Pleun Schabos

Aanbeveling Pleun

Aanbeveling van Hans van Agt
Ik heb al jaren last van pijnlijke spieren in mijn ledematen, nek en schouders, vermoeidheid en slecht slapen.
Verschillende artsen bezocht en therapie gevolgd, maar ik bleef mijn klachten maar houden.
Totdat er bij een reumatoloog de diagnose fibromyalgie werd gesteld, en ik te horen kreeg dat men niets voor mij kon doen en ik er mee moet leren leven, en er zo goed mogelijk mee moest leren omgaan.

Op aanraden van een collega van mijn vrouw, ben ik in het najaar van 2015 in contact gekomen met P-Therapie. Na het intake gesprek, kreeg ik van Petra al direct een korte scenar-behandeling.
Ik was in eerste instantie eigenlijk wel een beetje sceptisch over wat hiervan het resultaat zou zijn; maar na de tweede behandeling diezelfde week had ik al direct resultaat: minder pijn, vooral in mijn onderarmen en handen.
Ook goede voedingsadviezen en wat voedingssupplementen mee gekregen, wat naar ik nu inzie ook heel erg belangrijk is, ik ben hiervan zelfs al een aantal kilo’s afgevallen. Goede voeding en vooral verse groente zijn heel belangrijk, en nog lekker ook!!
Ook heeft Petra een paar keer een lymfedrainage toegepast, wat niet alleen een prettige massage is, maar waar ik ook zeker in mijn armen veel baat bij heb.
Ik heb nu 7 behandelingen gehad, en ben zeker 5 á 6 weken pijnvrij geweest.
Ook slaap ik veel beter, wat mijn vermoeidheid nog meer ten goede komt.
Sinds anderhalve week heb ik weer wat last van mijn handen en onderarmen, maar Petra verwacht dat dit na één of twee behandelingen weer beter zal gaan en dat de klachtenvrije periode steeds langer zal duren.

Al met al ben ik blij dat ik de stap genomen heb om bij Petra in therapie te gaan, en zal deze behandeling ook zeker bij anderen die vergelijkbare klachten hebben aanbevelen.

Aanbeveling van Maureen de Pina

Aanbeveling Maureen de Pina

Aanbeveling van Krystyna Konieczyk
Ik had al jaren last van pijnklachten door mijn hele lichaam; had allerlei artsen en therapeuten bezocht, maar ze konden niet meer voor me doen dat de diagnose stellen: fibromyalgie.
De pijn bleef en ik had steeds minder energie om te werken of leuke dingen te ondernemen. Tot ik begin oktober 2015 bij Petra terecht kwam. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek is ze begonnen met Scenartherapie, aangevuld met supplementen, waardoor de pijn al heel snel minder werd.
Binnen een week had ik al veel minder pijn en meer energie! Daarna is ze ook lymfedrainagebehandelingen gaan doen om nog meer opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen te verwijderen.
Inmiddels ben ik (na 8 behandelingen) zo goed als klachtenvrij en dat is meer dan ik had verwacht en ik ben blij dat ik me weer zo goed voel! Ik heb nog wel eens pijn, maar die is veel minder hevig dan voorheen en het gaat nu na een paar dagen weer weg. Bovendien heb ik weer veel energie om leuke dingen te doen.

Aanbeveling van Ingrid van Amelsvoort:
Ik wilde al heel lang een keer sportvasten maar durfde het niet aan vanwege mijn werk in de horeca; lange werkdagen met relatief zwaar werk. Daarbij ben ik een enorme snoepkont, dus met veel lekkere dingen de hele dag om me heen is het is het snaaien geblazen, vooral in de avonden.

Uiteindelijk heb ik besloten het in de vakantie een keer te proberen. Ik was best nerveus toen we gingen beginnen omdat ik twijfelde of ik het wel vol kon houden. Ik heb altijd al veel last gehad van hoofdpijn, zeker als ik te lang niet eet. Ook een vrij hoog stressgehalte is mij niet onbekend. Toch is het relatief mee gevallen; het is pittig maar goed te doen. Er zijn 2 dagen geweest waarop ik me niet goed voelde; maar doordat Petra en ik steeds contact hielden heeft ze wat aanpassingen in het programma gedaan, waardoor het daarna snel beter ging. Ik heb toen één vastendag minder gedaan, een beetje meer appelsap genomen en een rustige training gedaan in plaats van voluit te gaan. Dat én het feit dat ik iedere dag via de app contact met Petra had, heeft me erdoor heen gehaald. Ik kon iedere dag vertellen hoe ik me voelde, zowel aan haar als via de sportvastenapp.
Het resultaat is dat mijn conditie beter is, ik ben wat kilo`s afgevallen en ik heb veel geleerd van Petra over voeding. Wat voor mij echt nodig was aangezien we in de horeca niet bijzonder gezond eten en ook geen tijd maken/hebben om gezond te eten.

Ook voor mijn gezondheid is het goed geweest; minder hoofdpijn, een minder opgezette/opgeblazen buik en zeker minder dipjes in het energiegehalte. Verder voel ik me rustiger en minder gestresst. Groetjes Ingrid

Aanbeveling van Edith Vos
Begin dit jaar kreeg ik bij toeval een folder van P-Therapie in handen.
Gezien mijn klachten, fybromyalgie (wekedelen reuma) en PDS (Prikkelbaar DarmSyndroom) leek het me verstandig eens een afspraak met haar te maken.
Na de eerste intake kwam ze tot de conclusie dat ik verschillende voedingssupplementen zou moeten gaan nemen; essentiële bouwstoffen voor het lijf zogezegd. Gecombineerd met Scenar- en lymfebehandelingen. Al na een paar behandelingen en een paar weken anders eten in combinatie met de supplementen merkte ik een duidelijk verschil: minder pijn en meer energie.

Inmiddels heb ik 7 behandelingen achter de rug, en moet eerlijk zeggen dat ik weer leef!!!

Afgelopen jaren veel last gehad van constante pijn in bijna alle spieraanhechtingen en chronische vermoeidheid, met daarnaast veelvuldige diarree waardoor ik in gewicht maar niet aan kon komen. Nu, 2 ½ maand later, begin ik me met de dag beter te voelen. Met name de persoonlijke begeleiding en het voedingsadvies zijn hier een belangrijk onderdeel van.
Regelmatige stoelgang, een halve kilo aangekomen (sommige mensen zoals ik zijn hier blij mee dus), en kan weer sporten en dansen. Iets wat ik al jaren niet meer heb kunnen doen. Zelfs de (chronische) RSI-klachten aan mijn pols en psoriasis zijn aan het verdwijnen.
Omdat ik in mijn nabijheid personen ken met dezelfde klachten, heb ik eens geïnformeerd hoe hun huisarts er mee omgaat. Bijna alle huisartsen schrijven medicijnen voor (eventueel in combi met anti-depressiva)!
Gelukkig heb ik voor de natuurgeneeskunde gekozen, waardoor ik deze medicijnen niet tot me hoef te nemen. Ook deze medicijnen zijn funest voor je darmen.
Mocht ik in de toekomst klachten krijgen, zal ik eerder een afspraak maken bij Petra van P-Therapie dan bij de huisarts.

Met dank aan Petra! Ze heeft me weer energie gegeven, waardoor ik weer lekkerder in mijn vel zit, wat zijn weerslag heeft op mijn nabijheid.

Aanbeveling van Karin Moolenaar
Petra heeft me heel goed geholpen met de lymfedrainage-behandeling. Meteen na de eerste behandeling was ik pijnvrij. Ik heb vaak erge pijn in mijn schouders, benen en voeten.
Ze heeft me ook iets aangeraden en meegegeven voor mijn slaapproblemen.
Ik ben heel blij dat ik bij haar terecht ben gekomen na vele jaren pijn-stressklachten en wil haar bij deze graag aanbevelen, ook voor voedingsadvies, andere massages, kruidenconsulten.
Naast het feit dat ze goed in haar vak is, vind ik Petra een warme, prettige, behulpzame vrouw, toegankelijk, ze luistert goed en anticipeert goed op je klachten en wensen.

Aanbeveling van Yvonne de Ruijter
Ik ben eind mei 2013 bij Petra terecht gekomen met klachten van vastzittende schouders en nek. Ik ken Petra al jaren als mijn buurvrouw, maar ben niet eerder bij haar onder behandeling geweest. Na drie behandelingen waarin ze allerlei massagetechnieken toepaste en werkte met haar speciale tape was ik van mijn klachten in nek en schouders af!
Een ander probleem waar ik al vanaf mijn kindertijd enorme hinder van ondervind is extreem transpireren van m.n. mijn handen en voeten en dan wel zo erg dat de druppels eraf lopen en met een handdoek op schoot autorijden. Ik heb Petra gevraagd of ze daar eens over mee wilde denken. Petra heeft me toen Rhodiola-capsules geadviseerd, in combinatie met Calcium/Magnesium/Zink tabletten.
Daarnaast heeft ze bij mij lymfedrainage toegepast, in een opbouw- en afbouwschema. Ik voelde tijdens de behandelingen de ‘stroom’ van lymfevocht als het ware lopen. Na ongeveer 5 behandelingen begon ik resultaat te merken. Het leek alsof ik de zweetprikkel nog wel voelde, maar de productie van zweet was duidelijk afgenomen! Handen en voeten voelen nog wel op sommige dagen wat vochtig, maar er zijn ook dagen die ik ‘droog’ doorkom; wat nog met geen enkele andere behandeling is gelukt. Met de wetenschap dat zelfs een (zeer pijnlijke) botoxbehandeling van mijn handen bij mij maar 1,5 maand effect had, waar dit 6-9 maanden zou moeten zijn, is dit toch een geweldig resultaat te noemen.
Omdat ik van mijn beroep verpleegkundige ben, en dus veel mensen aan moet raken, ben ik erg blij met deze natuurlijke manier van behandelen die mij veel verlichting geeft!
Yvonne de Ruijter

Aanbeveling van Marjolein Erwich
Onlangs ben ik bij Pmassage geweest met klachten in mijn benen. Door mijn MS had ik snel last van een soort “verzuring” van mijn spieren in mijn benen en had daardoor ook sneller een moe gevoel in mijn benen.
Na zes lymfedrainage behandelingen is dit “verzuringsgevoel” helemaal weg en voel ik die moeheid niet meer.
Ben er erg blij mee!
Dank je wel, Petra.

Aanbeveling van Wendy Marcelissen
Bij deze wil ik mijn coach, Petra Coppens, van harte aanbevelen voor haar begeleiding bij het sportvasten. Zij heeft mij geweldig bijgestaan tijdens het sportenvasten met mijn Fibromyalgie klachten. Het sportvasten met speciaal voorbereidingspakket in combinatie met de lymfemassage heeft voor mij super gewerkt. Tijdens de kuur bleek dat ik zeker de ProGlutamine heel erg nodig had. Zonder was in verband met mijn spierklachten bijna niet te doen. Na de kuur ben ik veel fitter, heb weer energie, ik ren zonder problemen een uur en heb veel minder last van allerlei lichamelijke klachten. Een wereld van verschil met hoe ik er vorig jaar voor stond.

Aanbeveling van Tanja de Kok
Na een zware dubbele longontsteking en veel antibiotica ben ik naar Petra gegaan voor een ontspanningsmassage. Ik had lang moeten liggen en mijn lichaam was wat stijf en ik was nog veel moe. Ik wilde zo snel mogelijk weer fit zijn.
Petra raadde mij de lymfedrainagebehandeling aan, om te zorgen dat de antibiotica beter en sneller uit mijn lijf afgevoerd kon worden. Alle “troep” eruit en nieuwe energie erin was de bedoeling. Dat leek mij een goed idee en ik wilde het wel eens proberen.
Het viel me op dat de aanrakingen heel zacht zijn en even vroeg ik me af of dat wel nut had, maar na elke behandeling was ik helemaal ontspannen. Al na de 2e keer kreeg ik meer energie. Na zes behandelingen voelde ik me echt veel fitter en waren mijn pijnklachten weg. Het was een fijne ervaring, ik voelde me bij Petra ook erg op mijn gemak. Als het nog een keer nodig is zal ik zeker naar Petra teruggaan.

Aanbeveling van Rob van der Geld
Op advies van een kennis heb ik een afspraak gemaakt bij Petra voor een massage. Na het losmasseren van mijn nek en rug met een traditionele massage, heeft Petra mij meerdere keren een lymfedrainagebehandeling gegeven. Deze massage voelt erg prettig aan en het resultaat is uitstekend. Mijn klachten zijn aanzienlijk afgenomen. Petra is erg vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in de gezondheid van haar cliënten. In mijn geval heeft dit verder geresulteerd in een gedegen voedingsadvies, aangevuld met kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Als mensen in mijn omgeving last hebben van hun spieren of op zoek zijn naar een goed en onderbouwd voedingsadvies, zal ik zeker Petra aanraden!

Aanbeveling van Martijn de Groot
Sinds het veelvuldig dragen van onze dochter die ruim 18 maanden in een spreidbroekje zat had ik last van een zeurderige pijn in mijn linker elleboog. Ontstekingsremmers en diverse consulten bij fysio- en manuele therapeut boden helaas geen verlichting.
Nadat ik een stukje had gelezen over de werking van lymfeklieren en massage daarvan ben ik terecht gekomen bij Petra en vertelde haar over mijn klachten.
Daarop heb ik besloten om via manuele lymfedrainage te proberen van deze klachten af te komen. Ik weet dat ik gezond eet en veel sport maar ook daar hebben we samen naar gekeken en zo heb ik nog wat veranderingen door gevoerd in mijn voedingspatroon.
De eerste behandelingen zorgden ervoor dat ik ‘s-avonds als een blok in slaap viel. Na de 3e behandeling merkte ik echt een enorme verlichting van de pijn en sinds behandeling 5 ben ik nu alweer twee maanden compleet vrij van die zeurderige pijn.
Voor mij een enorm fijn gevoel waardoor ik mijn dochter (inmiddels ruim 4 jaar) weer met graagte op til hoewel ze daar wel erg groot voor is geworden.

Aanbeveling van Rietje Hommen
mijn ervaring bij Petra Coppens: ik had heel veel last van onrustige benen vooral s’nachts , en na de lymfedrainagebehandelingen door Petra is het snel rustiger geworden en slaap natuurlijk ook daardoor beter.
Petra straalt ook heel veel rust uit tijdens de behandelingen.

Aanbeveling van Jan op ’t Hoog.
De reden dat ik naar Petra ben gegaan is, dat ik vaak last had van vermoeidheid en spierpijn in mijn benen, armen en onderrug. Dit werd steeds erger en vooral na het (motor-)crossen had ik veel last. Verder had ik chronisch last van mijn schouder; sinds een ongeluk met de crossmotor, waardoor mijn schouderkom afgebroken is geweest.
Petra heeft me behandeld met lymfedrainage, aangevuld met het tapen van mijn schouder. Verder heeft ze me wat voedingssupplementen geadviseerd, waaronder Q10. Dit laatste omdat ik cholesterolverlagers slik die de eigen Q10-aanmaak onderdrukken.
Al na een paar behandelingen had het resultaat; geen spierpijn meer; zelfs niet na het crossen!
Ook mijn schouder is aanzienlijk verbeterd; de pijn is niet helemaal weg, maar ik kan hem wel weer veel beter bewegen. De behandeling is heel zacht; compleet pijnloos, dus in het begin was ik een beetje sceptisch of het wel resultaat zou hebben, maar ik ben helemaal overtuigd en heel blij met het resultaat!
Ik denk dat, omdat ze verder kijkt dan alleen naar de klacht, maar ook doorvraagt naar de hele gezondheidstoestand, ze heel gericht kan werken en daardoor zo’n goed resultaat behaalt.
Ik ben blij dat ik bij haar terecht ben gekomen.

Share