Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Aanvullend onderzoek

“Meten is weten….”

Soms is aanvullend onderzoek nodig; bijvoorbeeld als uit de anamnese blijkt dat er mogelijk een candida-infectie in de darmen aanwezig is, of andere ontstekings activerende bacteriën  die mede verantwoordelijk zijn voor de klachten. Door de ontlasting te laten onderzoeken in een gespecialiseerd laboratorium kan dit bevestigd of uitgesloten worden.

Met deze aanvullende kennis wordt de effectiviteit van de behandeling vergroot, omdat de oorzaak van het probleem wordt behandeld en niet alleen de symptomen. Het resultaat is een betere gezondheid, met name voor de lange termijn. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de meeste chronische ziekten worden veroorzaakt door veranderingen in ons darmmicrobioom, waardoor een goede werking van  de darmen, en daarmee het immuunsysteem bemoeilijkt wordt.

Verder is het mogelijk via bijvoorbeeld speeksel, bloed en/of haren allerlei andere fysieke veranderingen te laten onderzoeken.

Share