Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Aanvullend onderzoek

“Meten is weten….”

Soms is aanvullend onderzoek nodig; bijvoorbeeld als uit de anamnese blijkt dat er mogelijk een slechte vertering is en daardoor een niet optimaal werkende darm. Daarin kunnen ontstekings activerende bacteriën gaan overheersen die klachten veroorzaken; van een opgeblazen gevoel tot auto-immuunziektes. Door de ontlasting te laten onderzoeken in een gespecialiseerd laboratorium krijgen we een goed beeld van wat er aan de hand is en of je vertering goed werkt.

Met deze aanvullende informatie  kan ik gericht een behandelplan maken om de vertering en de darm te herstellen, waardoor er een algehele lichamelijke verbetering plaatsvindt. Het resultaat: meer rust in buik en darmen, een beter werkend immuunsysteem, betere huid, makkelijker afvallen etc.  Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de meeste chronische ziekten worden veroorzaakt door veranderingen in ons darmmicrobioom, die als je er niks aan doet kunnen uitmonden in reumatische aandoeningen, diabetes, hyperactiviteit, auto-immuunziektes en op de lange termijn zelfs tot kanker, dementie en Parkinson.

Verder veroorzaakt onbalans in de hormonen veel klachten, wat vervolgens ook een negatief effect heeft op de darmen. Dan kun je denken aan PMS, PCOS, pijnlijke of onregelmatige menstruaties, overgangsklachten, maar ook haaruitval (Alopecia), onvruchtbaarheid, libidoverlies, prostaatklachten, acné, etc. etc. Om op te sporen waar de disbalans zit, is er een speekselonderzoek dat de actieve hormonen in kaart brengt. Als je dat weet kun je heel gericht werken naar een oplossing.

Als je inzicht wilt in hoe je genetische aanleg voor ontgifting is is, kun je DNA-onderzoek doen. Dit is zowel ter preventie als voor het optimaliseren van je leefstijl en gezondheid. Hiermee krijg je een overzicht van hoe goed je lever alles ontgift en kun je onder andere problemen met bijwerkingen door (nieuwe) medicijnen voorkomen.

Verder is het mogelijk via bijvoorbeeld speeksel, bloed en/of haren andere waarden te meten zoals een vitamineprofiel, uitgebreide schildklierwaardes, ontstekingsmarkers, leverziekten, metabole disbalansen enz. enz. Al deze onderzoeken worden niet vergoed door de zorgverzekering helaas. Ik werk met verschillende gespecialiseerde labs samen, waaronder Medivere en Bloedwaardetest.nl.

 

 

Share