Aanvullend onderzoek
“Meten is weten….”
Soms is aanvullend onderzoek nodig; bijvoorbeeld als uit de anamnese blijkt dat er mogelijk een slechte vertering is en daardoor een niet optimaal werkende darm. Daarin kunnen ontstekings activerende bacteriën gaan overheersen die klachten veroorzaken; van een opgeblazen gevoel tot auto-immuunziektes. Door de ontlasting te laten onderzoeken in een gespecialiseerd laboratorium krijgen we een goed beeld van wat er aan de hand is en of je vertering goed werkt.
Met deze aanvullende informatie kan ik gericht een behandelplan maken om de vertering en de darm te herstellen, waardoor er een algehele lichamelijke verbetering plaatsvindt. Het resultaat: meer rust in buik en darmen, een beter werkend immuunsysteem, betere huid, makkelijker afvallen etc. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de meeste chronische ziekten worden veroorzaakt door veranderingen in ons darmmicrobioom, die als je er niks aan doet kunnen uitmonden in reumatische aandoeningen, diabetes, hyperactiviteit, auto-immuunziektes en op de lange termijn zelfs tot kanker, dementie en Parkinson.
Verder veroorzaakt onbalans in de hormonen veel klachten, wat vervolgens ook een negatief effect heeft op de darmen. Dan kun je denken aan PMS, PCOS, pijnlijke of onregelmatige menstruaties, overgangsklachten, maar ook haaruitval (Alopecia), onvruchtbaarheid, libidoverlies, prostaatklachten, acné, etc. etc. Om op te sporen waar de disbalans zit is er een speekselonderzoek dat de actieve hormonen in kaart brengt. Als je dat weet kun je heel gericht werken naar een oplossing.
Als je inzicht wilt hoe je genetische aanleg voor allerlei leefstijl gerelateerde onderwerpen is, kun je DNA-onderzoek doen. Dit is zowel ter preventie als voor het optimaliseren van je leefstijl en gezondheid. Hiermee krijg je een compleet overzicht van jouw aanleg met betrekking tot leefstijl. Bijvoorbeeld hoe je reageert op stress, of je makkelijk spierweefsel opbouwt of juist een gevoeligheid hebt op bepaalde blessures, of je ontstekingsgevoelig bent, hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen en nog veel meer. Met die kennis kun je makkelijker op een goed gewicht blijven/komen, weet je welke sport het meest geschikt is voor je, of je meer rust in je dag moet inbouwen; alles om gezond(er) oud(er) te worden. Je krijgt daar een persoonlijke resultatenboek bij met bruikbare tips om je leefstijl en eetpatroon waar nodig aan te passen aan de werking van je genen om zo het beste uit jezelf te halen. Klik hier om de test te bestellen
Verder is het mogelijk via bijvoorbeeld speeksel, bloed en/of haren andere waarden te meten zoals vitamines, mineralen of hormonen. Al deze onderzoeken worden niet vergoed door de zorgverzekering helaas. Ik werk met verschillende gespecialiseerde labs samen, waaronder mijnlabtest.nl. Zij bieden naast DNA testen ook bloedtesten, speekseltesten, urinetesten en microbioomtesten. Voor vragen over testresultaten kun je bij mij terecht.