Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Acces Bars behandeling

Wat is Acces Bars? Het is een techniek die is ontstaan vanuit het Acces Consciousness principe en dat is erop gebaseerd dat wij mensen onszelf met beperkende gedachten en overtuigingen (vanuit ons zelf maar ook vaak opgelegd vanuit de omgeving) in een zelf gecreëerd keurslijf hebben geperst waar we eigenlijk niet blij mee zijn of steeds smeer stress door ervaren.

We leren al als kind volgens bepaalde normen te denken en handelen én onszelf (en anderen) te beoordelen of veroordelen en heel vaak resulteert dit in een (vaak negatief) zelfbeeld dat je als vanzelfsprekend accepteert en niet aan twijfelt. Dit geheel aan denkbeelden, ingesleten gewoontes en overtuigingen, die diep geworteld zijn in ons onderbewuste brein, laat ons elke dag opnieuw de dingen doen die we doen, terwijl we liever andere keuzes zouden willen maken. “Als ik deze klus heb gedaan, heb ik meer tijd voor mezelf” of: “als de kinderen het huis uit zijn ga ik die cursus voor mezelf doen”. Heel vaak komt het er nooit van, want er blijven situaties komen waar je iets mee moet of denkt te moeten…..

Hoe kom je los van die beperkende gedachtes, diepgewortelde emoties, trauma’s, blokkades, gewoontes en overtuigingen die je maar door laten rennen op de automatische piloot en (onbewust) stress veroorzaken? We kunnen de automatische piloot uitzetten door onszelf bewust te worden van hoe we dingen, situaties en mensen benaderen. Door er vervolgens bewust anders over te gaan denken en daarnaar te handelen zul je merken dat je de stress kunt loslaten en positiever in het leven komt te staan.

Access Bars is hiervoor een fijne en ontspannende techniek, waarbij je niet eens hoeft uit te spreken waar je last van hebt. In het slechtste geval voel je je na de behandeling alleen maar heerlijk ontspannen en vrij in je hoofd. Meestal zijn de resultaten echter veel groter en ben je in staat oud zeer op te ruimen en betere keuzes te maken, waardoor je meer in balans komt.

Acces Bars werkt door het aanraken van 32 drukpunten op het hoofd die energiebanen vormen door en om het hoofd. Door de aanraking worden die punten geactiveerd waardoor de spanning kan ontladen en er ruimte komt voor een andere invulling. In wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de hersengolven en de elektrische functie van het brein daadwerkelijk veranderen tijdens de behandeling.

Het aanraken van de drukpunten heet: ‘de bars laten lopen’, waarmee bedoeld wordt dat je de energie laat stromen. Door dit te doen wordt het onderbewuste brein opnieuw geprogrammeerd waardoor alles wat je ooit hebt opgeslagen kan veranderen omdat het niet meer automatisch in beeld komt in bepaalde situaties. Je kunt dus makkelijker andere keuzes maken en vaak merk je het ook aan je lichaam. Dat kan variëren van heel subtiele verschillen in je houding tot wezenlijke pijnvermindering. De een voelt al tijdens de behandeling wat en anderen hebben wat meer tijd nodig, maar er gebeurt altijd iets.

De effecten van een behandeling zijn veelomvattend; van beter slapen, rustiger zijn, minder stress en makkelijker dingen kunnen loslaten, tot minder fysieke pijn van (oude) klachten.

Hier is veel over te lezen en te horen/zien; zoals in dit youtube filmpje: https://www.youtube.com/user/accessconsciousness/featured

Deze behandelvorm komt niet in aanmerking voor vergoeding van de ziektekostenverzekeraars, tenzij als onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling.

Share