Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

De beste tips van deskundigen om af te vallen….

Verzamelde tips van deskundigen om verantwoord af te vallen…..

Als je een paar kilo kwijt wilt, kun je kiezen voor een streng regime van kale blaadjes sla. Maar word je daar blij van? Houd je het vol? Waarschijnlijk niet zo lang.
Lees hieronder de beste tips van de deskundigen.

Wat er niet is, kun je ook niet opeten
“Creëer een omgeving zonder verleidingen”. Want: wat er niet is, kun je niet opeten.
Zorg dat de koelkast en voorraadkast er klaar voor zijn; dus alle koekjes, snoep, chocolade en chips mogen de deur uit. Mogen andere gezinsleden nog wel snoepen? Laat hen dan hun eigen lekkers ‘beheren’ of koop dingen die je zelf niet lust.

Verwijder vervolgens alle producten die weinig goeds voor je doen: witte rijst, witte pasta, vette sausjes, diepvriespizza’s, ijs, room, volvette kaas, worst, patat en chocopasta. Dan is het tijd om een slanke voorraad in te slaan, bijvoorbeeld meergranenpasta, zilvervliesrijst, tomaten in blik, peulvruchten, tortilla’s, currypasta, diepvriesgroenten en -vis, eieren, magere zuivelproducten, gedroogd fruit en nootjes.

Kies vaker voor eiwitten
Eiwitrijke producten verzadigen en zorgen er dus voor dat je minder snel gaat snaaien. Veel eiwitten zitten in zuivel, eieren, vlees en vis. Als je je dag begint met een bakje magere kwark met fuit maak je een goede en lekkere start van de dag én bovendien verbrand je de hele dag meer energie.

Eet om de juiste redenen
Mensen eten niet alleen omdat ze honger hebben, maar vaak ook door spanning, vermoeidheid of uit verveling.
We voeden ons lichaam zonder dat we eigenlijk voedsel nodig hebben, omdat het een gewoonte is, of om af te reageren na een vervelende ervaring bijvoorbeeld. Dit is vullen in plaats van werkelijk voeden.

Bedenk wat de werkelijke behoefte is die je voelt. Eind van de middag zin in zoetigheid? Waarschijnlijk ben je gewoon moe. ’s Avonds op de bank trek in chips? Dikke kans dat je je eigenlijk verveelt. Als het lukt om dit eetgedrag te veranderen, heeft een dieet meer kans van slagen. De remedie is: rust als je moe bent, zorg voor afleiding als je je verveelt en beweeg als je gespannen bent.

Kies voor onbewerkte voeding
Eet volwaardige voedingsmiddelen. Geen sap uit een pak, maar vers geperst. Geen instant aardappelpuree, maar zelf gestampte. Vers en puur is om te beginnen lekkerder, maar ook veel gezonder. Het bevat meer voedingsstoffen en juist minder zout, ongezonde vetten en chemische toevoegingen.
Als je veel groenten, volkorenproducten en magere, eiwitrijke producten eet, heb je meer en langer een verzadigingsgevoel en ga je je fitter en energieker voelen. De eiwitten en vezels zorgen dat je niet snel opnieuw honger krijgt, dus als je denkt dat je honger hebt zal het eerder trek zijn. Vaak verwarren mensen hongergevoel ook met dorst. Als je iets wilt gaan eten en je went jezelf aan om in plaats daarvan een glas water of thee te drinken is meestal ook aan je behoefte voldaan.

Om de drie à 4 uur eten
Het is belangrijk dat je om de drie à 4 uur iets eet. “Wanneer er meer tijd tussen de maaltijden zit, heb je grote kans dat je lichaam in de spaarstand gaat. Het gaat dan heel zuinig om met al het voedsel wat je gaat eten; wat betekent dat je makkelijk vet opslaat en je verbranding op een lager pitje gaat draaien. Daarnaast is de kans groter dat je ‘doorslaat’ met eten wanneer er niks in je maag zit. Het risico op een eetbui wordt dus groter.” Neem dus regelmatig een gezond tussendoortje.

Variatie is het sleutelwoord
Variatie is belangrijk om gezond eten leuk en lekker te houden. Gebruik deze periode van afvallen daarom om recepten uit te proberen. En let op de kleur van je dagmenu’s. Veel kleur betekent veel verschillende soorten groenten en fruit. Dat zorgt meteen voor veel vezels en vitaminen. Gouden tip: eet bij elke maaltijd groenten of fruit. Dat is gezond en maakt zelfs van een saaie boterham met kaas of een bakje magere yoghurt een feestje.

Voor adviezen en aanvullende aanwijzingen om bovenstaande tips te kunnen toepassen help ik je graag! Bel vandaag nog voor een afspraak en je kunt net iets gezelliger je bikini in deze zomer…. 🙂 🙂
Petra Coppens: 06 – 10456 173

Share