Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

De geheime effecten van Sportvasten in het lichaam

Dat je van Sportvasten snel afvalt, een betere conditie krijgt en fitter wordt, is bekend. Maar wist je ook dat de effecten van Sportvasten veel verder gaan? Elke lichaamscel maakt namelijk de metabole switch. Hierdoor word je ongemerkt veel gezonder. En dat willen we toch allemaal?

Steeds meer wetenschappers geloven in het maken van de metabole switch door vasten. Zo kan er namelijk in korte tijd heel veel gezondheidswinst worden behaald. Professor Mark Mattson schreef onlangs een verhelderend artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Obesity: ‘Flipping the Metabolic Switch: Understanding and applying the health benefits of fasting‘. De gezondheidseffecten zijn enorm: de bloeddruk en bloedsuikerwaarden verlagen, ontstekingen nemen af en de hersenen gaan beter functioneren. In onderstaande afbeelding afkomstig uit zijn artikel, zie je alle positieve effecten. Al deze effecten maken Sportvasten een waardevol programma om jouw lichaam in korte tijd veel  gezonder en fitter te maken!

25-Figure3-1

DE EFFECTEN VAN DE METABOLE SWITCH

Lever
In de lever zorgt de switch voor het wegbranden van alle suikers. Hierdoor kan de lever opgehoopt vet opbranden. Er worden ook meer ketonen geproduceerd. Ketonen zijn de favoriete brandstof voor onze hersenen en veel andere cellen. Ook neemt het risico op diabetes (suikerziekte) af.

Spieren
In de spieren neemt het duurvermogen en de verbranding toe. Dit is heel interessant voor duursporters. Ook nemen ontstekingen af en wordt het risico op diabetes lager.

Brein
Je hersenen gaan beter functioneren. Hierdoor ben je cognitief veel scherper. Daarnaast wordt je vermogen beter om energie en herstelhormonen voor je zenuw- en hersencellen te maken.

Darmen
De darmwerking verbetert en ontstekingen nemen af.

Hart- en bloedvaten
Je bloeddruk evenals je hartslag in rust gaan omlaag. Ook kun je beter tegen stress.

Vetcellen
De vetcellen laten vet los en ontstekingen (een belangrijke oorzaak van diabetes) worden minder.

Bloed
In je bloed gebeurt er ook veel. Zo daalt de hoeveelheid vrije radicalen, zijn er minder ontstekingshormonen, verlaagt de bloedsuikerwaarde en zijn er meer ketonen aanwezig. Allemaal zeer gunstige effecten voor je vaatstelsel.

Sportvasten bij P Therapie

Omdat ik naast sportvastencoach ook natuurgeneeskundige en orthomoleculair therapeut ben, is de begeleiding die ik bied bij het Sportvasten optimaal en kan iedereen het maximale uit hun sportvastenkuur halen. Bel vrijblijvend voor meer informatie: 06 – 10456 173

Share