Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Effecten van Sportvasten

Sportvasten effecten

Sportvasten heeft een enorme invloed op allerlei processen binnen in ons lichaam.

Deze effecten zijn deels te danken aan de individuele ingrediënten van de Sportvastenmethode: duursport, sapvasten en voedingssupplementen.
De geweldige resultaten die we behalen met sportvasten zouden we echter niet behalen als we de individuele componenten los zouden nemen; het is de unieke combinatie van duursport, vasten en voedingssupplementen die ervoor zorgt dat deze resultaten behaald worden.

Even de effecten van de afzonderlijke factoren op een rijtje:

Duursport: heeft gunstige effecten op het cholesterol, de triglyceriden en de
bloeddruk, de hart-longconditie, de mentale veerkracht en werkt preventief op het ontstaan van allerlei ziekten. Ook ondersteunt duursport de oxidatieve verbranding. Onderzoek toont aan dat duursport op zichzelf niet leidt tot gewichtsverlies; hiervoor is een combinatie met de juiste voeding nodig. Substantiële effecten treden op na enkele maanden.

Vasten: heeft gunstige effecten op allerlei ziekten en dan met name ontstekingsklachten (reuma, artritis) en obesitas en het verlaagt de bloeddruk. Vermindert de vetmassa en dan met name het slechte inwendige buikvet. Verbetert de mentale veerkracht. Vasten heeft als potentieel nadeel de afbraak van spiermassa en het ontstaan van de spaarstand. Ook kan het een verhoging van het cholesterol en de triglyceriden veroorzaken.

Supplementen (die bij sportvasten gebruikt worden): kunnen de vetverbranding, de energiehuishouding en de weerstand verbeteren. Beschermen de spiermassa tegen afbraak en kunnen vermoeidheid verminderen.
Sportvasten heeft alle effecten van de bovenstaande afzonderlijke ingrediënten, alleen is het resultaat wat behaald wordt veel groter. Door de combinatie van de drie componenten wordt er veel sneller resultaat behaald en worden de potentiële nadelen (met name die van vasten) teniet gedaan.

Zo levert Sportvasten een cholesterol – en triglyceridenverlaging op in plaats van verhoging. Daarnaast zorgt de training al in 10 dagen voor een afname van de hartslag in rust en bij inspanning en verbetert de vetverbranding en de aerobe conditie. Om dit te bereiken met duursport alleen is er veel langer en veel meer training nodig. Verder neem de spiermassa door sportvasten juist toe in plaats van af in de 2 weken na de kuur. En last but not least, sportvasten verhoogt de duursportprestaties en heeft daarmee juist een beschermend effect tegen de spaarstand.
Sportvasten is dus uniek als het gaat om het aantal gunstige effecten dat behaald wordt en de mate en snelheid waarmee dat gebeurt. Uiteraard leiden er vele wegen naar Rome en mogelijk zijn er ook andere methoden die evenveel resultaat hebben. Wij werken verder, ondersteund door de wetenschappelijke studies die we samen met de verschillende universiteiten doen, aan het nog verder optimaliseren van de sportvastenmethode.
Heb je vragen of wil je zelf een Sportvastenkuur gaan doen: ik begeleid je graag, zodat je een optimaal resultaat behaalt met jouw Sportvastenkuur! 06 – 10456 173

Share