Gevulde paprika’s
- 30
- dec
Gevulde Paprika’s met geitenkaas
Kijk hier voor het recept!!!
Ingrediënten voor 4 personen:
4 rode paprika’s
300 gram gekookte zilvervliesrijst
150-200 gram geitenkaas met honing
75-100 gram geraspte oude kaas
vers geknipte bieslook naar smaak
walnoten als garnering
reepjes gedroogde tomaat (potje)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes. Besmeer de binnenkanten met honing en doe er een klein beetje Keltisch zeezout in. Zet de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking en vermeng deze met de bieslook, reepjes gedroogde tomaat, geraspte kaas en wat zwarte peper en Keltisch zeezout.
Vul de paprika’s met dit mengsel, verkruimel de geitenkaas erover en leg de gepelde walnoten er bovenop. Zet de paprika’s zo nog 5 minuten terug in de oven. Pas wel op, want de walnoten verbranden snel. Je kunt natuurlijk volop variëren met de groenten en/of kruiden die je in de vulling doet.
Serveer met een groene salade en een stukje gebakken of gestoomde vis.
Eet smakelijk.