Gezond snoepen met heerlijke brownies
- 14
- mei
Bereiding zonder oven!
Ingrediënten:
8 grote handen vol amandelen
4 grote handen vol hazelnoten
2 grote handen vol walnoten
2 grote handen vol zonnebloempitten
15 ontpitte dadels of 9 flinke gedroogde vijgen
10 eetlepels water
10 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 eetlepel vanillepoeder of het merg uit 1 vanillestokje
1 theelepel Macapoeder
1 mespunt zout
Bereiding:
Maal de amandelen, hazelnoten en zonnebloempitten fijn in een keukenmachine of blender. (niet te lang omdat er anders olie van de noten vrijkomt)
Maal de walnoten apart en korter; hierbij komt eerder de olie vrij als je te lang maalt.
Maak van de ontpitte dadels of vijgen een stroop door het met het water in de keukenmachine of blender te doen. Indien nodig water of dadels/vijgen erbij doen; het moet een plakkerige dikke stroop zijn.
Meng de noten, pitten, dadel/vijgenstroop en de rest van de ingrediënten in een kom en kneed het met je handen tot een dikke stevige massa.
Doe de massa in een schaal van ongeveer 20 bij 20 en strijk de bovenkant glad.
Ingrediënten voor de topping:
6 ontpitte dadels of 4 gedroogde vijgen
6 eetlepels water
4 eetlepels kokosolie
3 eetlepels rauwe cacaopoeder
3 eetlepels amandelpasta
1 theelepel vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje
1 theelepel Macapoeder
Bereiding:
Maak van de dadels of vijgen en 8 eetlepels water weer een stroop in de keukenmachine of blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat draaien tot je een mooie chocoladestroop hebt.
Verdeel deze gelijkmatig over de brownie-basis in de schaal. Zet de schaal een half uur in de vriezer of twee uur in de koelkast en klaar is deze heerlijke voedzame brownie!
Geniet ervan!