Groentenbrood; klinkt vies maar is echt lekker!
- 25
- jan
Dit recept van Marjolein Dubbers mag ik met jullie delen; het is een geweldig alternatief voor ‘normaal’ brood, maar zonder de nadelige effecten. Bedankt Marjolein!Ingrediënten (voor een bakvorm van 10 bij 18 cm):
- 200 gram amandelmeel (mag ook een ander notenmeel zijn)
- 2 fijn gesneden rode uien
- 2 teentjes fijn gehakte knoflook
- 1 kop geraspte courgette
- 1 kop geraspte wortel
- 2 el sesamzaad
- 1 el chiazaad
- 1 flinke hand platte peterselie (ik gebruik ook wel gedroogde andere kruiden zoals tijm en/of oregano)
- scheutje olijfolie
- Keltisch zeezout en vers gemalen peper
- 4 eieren
Verwarm de knoflook en uien zachtjes in de olijfolie in de koekenpan. Neem hier even de tijd voor (ca. 15 minuten). Rasp ondertussen de wortel en de courgette. Voeg hier de kruiden en het amandelmeel aan toe. Voeg het ui/knoflookmengsel toe. Klop de eieren schuimig met een mixer. Voeg flink peper en zout toe. Voeg tot slot alles bij elkaar.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, schep het mengsel hierin en dek af met aluminiumfolie. Zet dit 30 minuten in de oven op 175 graden. Verwijder dan de folie en laat het brood nog 30 minuten afbakken.
Je kunt het bij een salade eten, bij een paar gebakken eieren, of gewoon met roomboter als tussendoortje; heerlijk!
Kijk ook eens op de site van energieke vrouwen academie voor meer gezonde en lekkere recepten.