Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Heerlijke chocoladecake (de eerste waar je niet dik van wordt….. :) )

Chocoladecake: gezond én laag glycemisch!


Ingrediënten:
300 gram amandelmeel (zeer laag glycemisch, zodat je bloedsuikerspiegel nauwelijks stijgt)
125 gram Palmsuiker (ook laag glycemisch)
75 gram cacaopoeder
1/4 tl. (Keltisch) zeezout
1/4 tl. bicarbonaat (als gezonde vervanger van bakpoeder)
2 eieren
250 ml. kokosmelk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten en roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen. Doe de eieren en de kokosmelk erbij en roer goed door.
Het beslag moet vrij nat zijn; net als bij gewoon cakebeslag. Neem een cakeblik (een siliconenvorm is handig, want die plakt minder; bij gewone vormen is bakpapier onderin aan te bevelen) en stort het beslag erin.
Je kunt het beslag ook in een muffinvorm gieten of in een vierkanten vorm zodat je een grote brownie krijgt.
Bak in 30-40 minuten gaar. De binnenkant blijft smeuiig. Als je 30 minuten aanhoudt, blijft de buitenkant ook vrij zacht en plakkerig (zoals een gewone cake) Als je hem wat langer bakt, wordt hij wat droger.

Voor de variatie kun je wat gehakte walnoten op het beslag strooien voordat de cake de oven ingaat.

Share