Heerlijke glutenvrije crackers én snel gemaakt
- 21
- mrt
Ingrediënten:
56 gram heel lijnzaad (niet gebroken dus!)
38 gram heel chia zaad
43 gram pompoenzaadjes
47 gram zonnebloemzaadjes
48 gram sesamzaadjes
2 eetlepels maanzaad
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper
240 ml. water
optioneel: 1 of 2 theelepels knoflookpoeder of Italiaanse kruiden
Doe alle ingrediënten (behalve het water) in een kom en meng goed door elkaar. Doe 120 gram van dit mengsel in een keukenmachine en maal fijn, waarna je het terugdoet in de kom. Meng alles weer door elkaar, voeg het water toe en meng dit goed.
Laat het 5 tot 10 minuten staan zodat het kan wellen en dus wat dikker wordt

Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een siliconen matje op de bakplaat en stort het mengsel op het matje. Spreid het met een spatel uit tot een rechthoek en zorg dat het overal ongeveer even dik is (ongeveer 3 mm).
Verdeel de rechthoek met een pizzasnijder in het aantal crackers dat je wilt hebben en zet de plaat 20 tot 30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ongeveer een half uur afkoelen; je kunt ze 2 weken goed houden in een goed afsluitbare trommel.