Heerlijke havermoutrepen als (gedeeltelijke) broodvervanger
- 25
- nov
Havermoutrepen met cacao, noten en vijgen
Voor 10-12 repen:
150 gram havermout
100 gram noten naar keuze (bijv. walnoten, amandelen, paranoten, pecannoten), grof gehakt
150 ml. honing
25 gram kokosolie of roomboter
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
50 gram gedroogde cranberries
100 gram klein gesneden vijgen
2 cakevormen; bekleed met bakpapier
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de havermout en de noten ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan. Doe de honing en de kokosolie in een pannetje en laat smelten, vervolgens kunnen de pindakaas, cacao, vijgen en cranberries erbij. Daarna het havermoutmengsel erbij en alles goed door elkaar mengen met 2 lepels en het mengsel verdelen over de 2 bakvormen en goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Bak ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna buiten de oven laten afkoelen en uitharden, waarna je er repen van kunt snijden. Je kunt ze bewaren in een goed afsluitbare koektrommel (als ze dan al niet op zijn gegeten….. 🙂