Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Hoe Resveratrol je vetbranding op een hoger peil brengt

Mensen die beschikken over een “grote motor”, dat wil zeggen die gedurende 20-30 minuten veel vermogen kunnen leveren, hebben vrijwel altijd succes met sportvasten. Bij wat minder sportieve mensen, die alleen een duurtraining kunnen volhouden maar dan op een lagere intensiteit, zijn de resultaten van een sportvastenkuur gemiddeld genomen (veel) minder groot. Er is een prima alternatief voor mensen die niet over een voldoende grote motor beschikken: resveratrol.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat Resveratrol de switch naar vetverbranding, die in de spieren tijdens trainen plaats vindt, extra versterkt en dat het de effecten van vasten imiteert. Deze variant op de reguliere sportvastenkuur heeft dus als toevoeging een extra voedingssupplement met daarin resveratrol. Daarnaast dient men 45 minuten cardiotraining te doen naar vermogen op de loopband, crosstrainer of fiets.Het sportvasten + resveratrol programma is begin 2013 gelanceerd. In de praktijk blijkt inderdaad dat de inname van resveratrol tijdens de sportvastenkuur zorgt voor een betere switch bij mensen met een kleine(re) motor. Een hele belangrijke voorwaarde, die in de praktijk nogal eens wordt vergeten is dat na de sportvastenkuur niet alleen de juiste voedings- en trainingsprincipes worden toegepast maar ook dat men dagelijks resveratrol moet blijven gebruiken.

Naast de invloed op de vetverbranding beschermt Resveratrol de lichaamscellen ook tegen stress, dus het is altijd een waardevolle dagelijkse aanvulling.

Sportvasten en wandelen

Een bijzondere categorie mensen die veel profijt hebben van resveratrol zijn mensen –vaak vrouwen- die relatief veel langzame spiervezels hebben. 45 minuten op lagere intensiteit geeft bij deze groep niet altijd het gewenste resultaat. Een prima alternatief is om tijdens de vastendagen langdurig te gaan wandelen. Lange wandelingen van minstens 6 uur tijdens de vastendagen zorgt namelijk voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding.

Het protocol
De sportvaster sport/loopt op de afbouw- en opbouwdagen 45 minuten op lage intensiteit. Tijdens de 3e afbouwdag, de 1e, de 2e en 3e vastendag ga je 6-8 uur wandelen. Ook hier moeten na de kuur de juiste voedings- en trainingsprincipes toegepast worden plus dagelijks aanvulling met resveratrol.wandelfolder schoenenpagina

Wandelweekend
Jaarlijks wordt een wandelweekend georganiseerd, waarbij je een aantal vastendagen doorbrengt in Winterberg waarbij je professionele begeleiding en ondersteuning krijgt. Er is gekozen voor Winterberg omdat het beste resultaat behaald wordt indien er veel excentrische schade kan worden gemaakt door te dalen van heuvels en bergen.

Actie

Omdat het voorjaar inmiddels is begonnen en het dus heerlijk wandelweer is, geldt in de maand april een actie: als je een Sportvastenkuur met Resveratrol doet, krijg je  één gratis verpakking resveratrol ter waarde van € 24.90 die je dus in de maand na de kuur kunt blijven gebruiken voor meer en beter resultaat.
Begin meteen en maak er een nóg mooiere zomer van!

Share