Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Integrale Personal Coaching en Training

Integrale Personal Coaching en Training: ontrafel de geheimen van je lichaam en laat je DNA voor je werken om op je ideale gezonde gewicht te komen én te blijven!

De biochemische routekaart van het menselijk lichaam, oftewel hoe ziet je persoonlijke genen-samenstelling eruit, wordt door wetenschappers gezien als een nieuwe basis om ziekten te kunnen behandelen en vooral te voorkomen door aanpassingen in voeding en lifestyle.

Om gezond en fit te blijven is het belangrijk te eten en te trainen volgens je lichaamsbouw en je eigen unieke talenten en zwakke punten. Beiden moeten voor optimale resultaten en vitaliteit afgestemd zijn op wat jouw lichaam nodig heeft. Het beste recept voor een goed resultaat is dat voeding, training en lifestyle worden geïntegreerd zodat deze factoren elkaar versterken en niet elkaar tegenwerken. De integraal personal coach/trainer past voeding en training toe op je doelstelling, maar altijd rekening houdend met wat bij je past.

Verschillen in Oergenen als basis
Wetenschappelijk onderzoek toont aan wat personal trainers en voedingsdeskundigen al jaren zien; mensen reageren heel verschillend op sport en voeding. En de oorzaak blijkt in onze genen te zitten. Er zijn individuen die dik worden van veel koolhydraten, terwijl anderen juist slecht vet kunnen verwerken. Er is dus geen voedingspatroon dat voor iedereen werkt. Ook bij sporten geldt dit. Sommigen hebben genen die horen bij duursport of cardio, anderen hebben de genetische constitutie die hoort bij krachtsport. En dan zijn er heel veel individuen die een deel duursportgenen en een deel krachtsportgenen hebben en zich dus tussen deze twee uitersten bevinden.

De bovenstaande verschillen in genetische aanleg voor een bepaalde sportieve activiteit en voeding zijn gevormd doordat de oermens gedwongen werd tot verschillende soorten lichamelijke inspanningen om voedsel te bemachtigen. In de evolutie tot wat wij nu zijn, stamt de mens af van jagers en verzamelaars.  Wie vooral jagers als voorouders heeft, zal beter zijn in duurinspanningen als rennen en kan eiwit- en vetrijke voeding verwerken. Wie voornamelijk afstamt van verzamelaars (verzamelen van bijvoorbeeld fruit) functioneert goed bij meer koolhydraten. En zoals eerder benoemd zijn er onder ons ook mensen waarvan de voorouders zowel van de jacht als het verzamelen van voedsel leefden; zij functioneren goed bij verschillende soorten voeding en sport.

Er zijn 3 dominante genetische constituties:

  • Jagers
  • Verzamelaars
  • Jager-Verzamelaars

De jager is gemaakt om veel en langdurig intensief te bewegen, is licht gebouwd met slanke spieren en botten en heeft van nature – indien gezond – weinig lichaamsvet. Zijn en haar spieren zijn gebouwd om hoog intensieve trainingen me een groot cardio-aandeel te volbrengen op vetverbranding. Het ontwikkelen van spiermassa is lastig.

De verzamelaar is gemaakt om met kracht kortdurend te bewegen, is zwaar gebouwd en heeft van nature wat meer lichaamsvet. Zijn en haar spieren zijn  gebouwd om zware trainingen met een groot krachtaandeel te volbrengen op suikerverbranding. Het ontwikkelen van spiermassa is relatief makkelijk.

De jager-verzamelaars zijn gemaakt om afwisselend langdurig intensief te bewegen en kortdurend veel kracht te moeten gebruiken. Zij zijn atletisch gebouwd en kunnen makkelijk in spiermassa en lichaamsbouw wisselen afhankelijk van de soort lichaamsbeweging en voeding.

Hoe werkt het?

Het bepalen van je genetische aanleg of anders gezegd: je constitutie zoals die is meegegeven door al je voorouders, is dus van essentieel belang voor goede resultaten. Je huidige conditie en genetische constitutie met bijpassende voeding, trainingen en lifestylefactoren kunnen worden ingeschat door een gediplomeerd Integraal Personal Coach zoals ik. Dit doe ik door te kijken naar lichaamsbouw, uitslagen van verschillende vragenlijsten, het doen van uithoudings- en krachttesten en eventueel gebruik te maken van een bloed- en DNA-test. Op basis van de uitslagen maak ik een integraal programma van voeding, suppletie, training en indien nodig mental coaching, ontspanning, lichttherapie en andere lifestylemethoden.

Voor meer informatie of een afspraak: bel gerust!
Petra Coppens 06 – 10456 173
Natuurgeneeskundig therapeut en gediplomeerd Integrale Personal Coach

Share