Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Je vitaliteit vergroten en stressbestendiger worden? Gun je lijf een oppepper voor de zomer begint!

Je vitaliteit hangt voor een groot gedeelte af van het vermogen van je lichaam en hersenen om veel energie te produceren.

Tijdens de sportvastenkuur trainen we het lichaam, en dan met name de spieren en hersenen, om vet te gebruiken in plaats van suiker. De suikervoorraad wordt daardoor minder snel verbruikt en is dan vooral beschikbaar voor momenten dat je tijdelijk veel energie nodig heeft. Zulke momenten zijn bijvoorbeeld intensief sporten of geconcentreerd met je werk bezig zijn. Als je in de “suikerstand” staat en dus continu veel suikers verbruikt, blijft er weinig over voor deze intensieve momenten. Je komt aan het einde van een werkdag vermoeid thuis en hebt ook weinig energie tijdens het sporten.

Een ander, maar veel ingewikkelder, proces is dat je lichaam stressbestendiger wordt. Tijdens de Sportvastenkuur activeren we genen die het lichaam weerbaarder maken tegen gifstoffen, psychische stress, kou en warmte, langdurige lichamelijke inspanning en weinig slaap. Deze genen, ook wel anti-aging genen genoemd, maken je dus ook gezonder.
Sportvasten levert je een enorme gezondheidswinst op en een lager risico op vrijwel alle Westerse ziektebeelden. Je suikerstofwisseling verbetert, je cholesterol daalt, je bloeddruk daalt in veel gevallen, allergieën kunnen verbeteren, je stemming wordt beter en uiteraard krijg of handhaaf je een gezonder gewicht.

Wil je je ook beter en energieker voelen? Daar kan het sportvastenprogramma je bij helpen. Als je wilt weten of het programma geschikt is voor je, bel me voor een informatief gesprek. Mijn nummer is: 06 – 10456 173.

Share