Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Kalkoenfilet alla Pizzaiola

Hoofdgerecht  voor 4 personen
bereiden 20 minuten + 20 minuten oventijd

Nodig: ingevette lage ovenschaal (20 x 25 cem)

Bevat:
Energie 540 kcal
– Eiwit 33 g
– Koolhydraten 39 g
– Vet 28  g (per portie)

Ingrediënten:
1 schaal kalkoenfilet à la minute (ca. 300 gr.)
3 eetlepels kokosolie
2 theelepels gedroogde oregano (potje)
3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
1 blik gepelde tomaten (400 gr.)
1 zakje mozzarella (125 gr. in plakken)
1 zak paprikamix  (3 stuks; groen, rood en geel) in reepjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 minuut per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi met 1 theelepel oregano.

Fruit in dezelfde pan 2 tenen knoflook ca. 1 minuut. Voeg de tomaten toe. Druk ze met een spatel stuk en laat in 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout. Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover.

Bak de kalkoenfilet 15-20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen in een wok of roerbakpan de rest van de kokoksolie. Bak de paprika’s in 4 tot 6 minuten beetgaar. Bak de laatste teen knoflook 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kalkoenfilet met de paprika en zilvervliesrijst.

Share