Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Lekker eten op vakantie en toch je bikinifiguur behouden….?

Lekker eten op vakantie en toch je bikinifiguur behouden?

 Heb je vóór de vakantie ook zo je best gedaan om een beetje leuk in je bikini op het strand te kunnen verschijnen? Zonde om er dat tijdens de vakantie weer meteen aan te eten toch…? Als je de  juiste keuzes maakt, kun je lekker eten en toch extra vakantiekilo’s voorkomen.

Tip 1: Of je nou zelf kookt of uit eten gaat: als je een beetje oplet en bewust kiest wat je eet, kun je makkelijk op gewicht blijven. Kies vaker vis, het vegetarische menu of een maaltijdsalade; bij de laatste twee krijg je veel meer groente binnen; het belangrijkste onderdeel van je maaltijd met de minste calorieën en de beste aanjager van je stofwisseling! Vraag sausjes en dressings apart, zodat je deze zelf (matig) kunt doseren, sla toetjes met veel snelle suikers over en probeer andere koolhydraten (pasta, aardappelen, friet) over te slaan of kleinere porties te nemen.terras Napels

Wist je dat je van het ene dagmenu aankomt en van een ander dagmenu met evenveel calorieën kunt afvallen? Het ligt er helemaal aan welke keuzes je maakt in de verdeling van de koolhdyraten, vetten en eiwitten.

Tip 2: Zorg ervoor, dat als je ergens naar toe gaat, je altijd iets bij je hebt om te eten (bijvoorbeeld een appel of  worteltjes) zodat je geen honger krijgt en daardoor gaat snacken met  de verkeerde dingen.

Tip 3: Neem een goed ontbijt, waar ook eiwitten in zitten (yoghurt, kwark of eieren bijvoorbeeld) . Hierdoor krijg je minder snel weer honger en staat je verbranding de hele dag een standje hoger, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Tip 4: Gun jezelf elke dag iets lekkers, maar maak keuzes: een ijsje óf een toetje óf een wijntje en houd het daarbij. Als je in je achterhoofd houdt dat de suikers in alcoholische drankjes makkelijk omgezet worden in vet, wat zich bij voorkeur op je buik vast zet is het makkelijker om vaker je wijntje te laten staan….

Tip 5: Blijf actief:  wandelen op het strand (word je meteen mooi egaal bruin van!), actieve spelletjes met de kinderen, elke dag een half uur baantjes trekken in het zwembad etc. Van bewegen/sporten word je blij én je compenseert de extra ingenomen calorieën.

Conclusie: Als je slim je voeding kiest en je compenseert voldoende met beweging en sport, kom je fit en slank terug van vakantie! Als je dit moeilijk vindt of je lichaam sputtert tegen en laat geen overtollige kilo’s los,  heb je misschien een extra steuntje in de rug nodig. Geen wondermiddelen die je vindt in advertenties, maar natuurlijke stoffen die in onze normale voeding zitten. Misschien schiet je  voedingspatroon hierin te kort of worden ze niet goed opgenomen waardoor je stofwisseling op een laag pitje zit.  Dit is met een eenvoudige test snel aan te tonen.

Fijne vakantie voor iedereen blij 2

Share