Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Minder stress en betere prestaties door stoelmassage op het werk

Minder stress én meer motivatie op de werkvloer met stoelmassage

Massage werkt stressverlagend
Deze wetenschap zorgt ervoor dat steeds meer werkgevers zorgen dat hun werknemers tijdens werktijd een massage krijgen. Behalve dat massage stress verlaagt, verhoogt het de doorbloeding; werknemers kunnen zich beter concentreren, melden zich minder vaak ziek en zijn gemotiveerder.

Gezondheid
Massage verlaagt niet alleen geestelijke stress door ontspanning en de aanmaak van endorfine, maar ook lichamelijke stress, waardoor het lichaam minder van het stresshormoon cortisol aanmaakt. Die heeft onder andere invloed op de suikerspiegel en de werking van het afweersysteem. Massage verlaagt stress in het lichaam doordat het de bloedbaan verwijdt en daarmee de bloeddoorstroom verhoogt. Daardoor kunnen er meer afvalstoffen uit weefsels verwijderd worden en komt er meer zuurstof in de weefsels. Hierdoor verlaagt massage de stress in de weefsels. Gevolg is minder stresshormoon en een beter immuunsysteem. Dus een betere weerstand, minder ziekte en gezondere spieren. Klachten in de rug, schouders, nek en armen (denk aan een muisarm) kunnen voorkomen worden.

Motivatie
Massage verlaagt niet alleen stress, maar werkt ook uiterst motiverend. Dat ondervinden steeds meer werkgevers die hun werknemers op de werkvloer stoelmassage aanbieden. Omdat is aangetoond dat door stoelmassage het ziekteverzuim afneemt bij werknemers, verdient deze investering zich snel terug voor de werkgever. Naast alle fysieke voordelen, blijken medewerkers ook weer meer zin te krijgen in hun werk na een massage, omdat ze zich vitaler voelen.

Hoe werkt stoelmassage?
Een stoelmasseur komt langs op de werkvloer. Alle werknemers krijgen, uiteraard in een aparte ruimte, een 15-20 minuten durende massage. Bij een stoelmassage zit de cliënt op een speciale stoel met de kleren aan. Het is dus een massage die daadwerkelijk ‘even tussendoor’ kan. Naast een massage besteedt de masseur indien nodig ook aandacht aan de werkhouding van de werknemer, om spierspanning blijvend te voorkomen. Eventueel kan de masseur ook oefeningen meegeven. Zo wordt een stoelmassage steeds meer onderdeel van goede zorg voor werknemers, net als goede stoelen op de werkplek. Stoelmassage werkt stressverlagend, motivatieverhogend en ziekteverzuimverlagend. Juist in een maatschappij waarin de hoeveelheid ziekteverzuim door RSI- en burn-outklachten flink is toegenomen, is stoelmassage vaak dé oplossing.

Andere massagevormensportmassage
Stoelmassage is een goede methode om voor ontspanning op de werkvloer te zorgen. Uiteraard zijn er vele andere vormen van massage, waarbij ontspannende oliën en andere technieken voor nog meer effect zorgen. Zo verlaagt massage stress op nóg meer manieren. Voor wie echt zijn hoofd leeg wil maken is een regelmatige massage dan ook een goed middel. Omdat massage een heel natuurlijke manier is om tot rust te komen, het lichaam en de geest te laten ontspannen en zo de stress te verjagen.

Voor meer informatie over stoelmassage op het werk of massages in het algemeen: bel met P Therapie: 06 – 10456 173.

Share