Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Natuurlijk op je streefgewicht door het beïnvloeden van je vetmassa setpoint

hersenenNatuurlijk op je streefgewicht door het beïnvloeden van je vetmassa-setpoint

 

De meest effectieve behandeling van overgewicht bestaat uit het toepassen van persoonlijk afgestemde combinaties van gezonde voedingsprincipes, voedingssupplementen en lichaamsbeweging. Door deze synergie van voeding en beweging wordt de gezondheid extra verbeterd en vindt er een natuurlijk en gezond afslankproces plaats. Dat kan resulteren in een verantwoord vetverlies tot 4 kg per maand, afhankelijk van de persoonlijke situatie. Verantwoord gewichtsverlies door de juiste combinatie van voeding en training heeft daarnaast een positieve uitwerking op de aanpak en preventie van diverse ziektebeelden zoals: obesitas en overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose, kanker, depressie en vele andere ziekten.

In de hersenen bevindt zich het centrum dat bepaalt of je in de ‘spaarstand’ staat of dat je je stofwisseling op een hoog niveau draait; het zogenaamde vetmassa-setpoint.

Ieder mens heeft een bepaald aangeboren aantal vetcellen en dit wordt in de hersenen via zenuwen en hormonen continue gereguleerd. Door verkeerde (Westerse) voedingsgewoonten en levensstijl raken de regelmechanismen in de hersenen verstoord en verschuift het vetmassa setpoint. Wanneer het lukt om het vetmassa setpoint weer te herstellen kan men afvallen en zal het resultaat ook blijvend zijn.

In een persoonlijk consult bespreken we de oorzaken van je overgewicht en de aanpassingen die je kunt doen in voeding en beweging.  Je leert wat verstorende en juist stimulerende voedingsstoffen zijn, zodat je betere voedingskeuzes kunt maken. Naast de hersenen spelen ook de schildklier, de darmen, de maag, de spieren en de alvleesklier een belangrijke rol en ook deze zijn te beïnvloeden door voeding en bepaalde voedingssupplementen.

Een extra stimulans om je stofwisseling een enorme boost omhoog te geven en een begin te maken met het verbranden van je ongezonde buikvet is sportvasten. Dit is een 10-daags trainingsprogramma waarin je je spier- en levercellen traint om meer en efficiënter vetten te verbranden. Dit heeft niet alleen een stofwisselingsverhogend effect, maar ook je conditie en je gezondheid verbeteren substantieel.

Lees hier meer over wat sportvasten inhoudt:

 

 

Share