Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Niet of moeilijk kunnen afvallen? Misschien een niet goed werkende schildklier….

Hoe herken je een traag werkende schildklier en wat kun je er zelf aan doen om dit te vookomen.

Ongeveer een kwart van de vrouwen boven de 40 heeft last van een traag werkende schildklier.

De schildklier is een klein maar belangrijk orgaan in je hals dat het schildklierhormoon aanmaakt en de stofwisseling en energiehuishouding regelt. Een trage schildklier geeft in het begin vage klachten zoals kouwelijkheid, vermoeidheid, broze nagels, haaruitval, tintelingen en duizeligheid.

Ook gewichtstoename (door een tragere stofwisseling), blauwe plekken, allergiën, verstopping, en mentale klachten als stemmingswisselingen en overal tegenop zien kunnen wijzen op schildklierproblemen.

Gluten (vooral in tarwe) en een hoge insulinespiegel door veel snelle koolhydraten kunnen een grote rol spelen  bij de ontregeling van de schilklier. Met het eten van veel verse groenten en fruit en voldoende inname van jodium (in zeewier, kelp of als supplement) kun je problemen soms voorkomen of beperken. Ook de mineralen selenium, zink, ijzer en koper zijn nodig voor een goede schildklierwerking.

Share