Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Nieuwe sportvastenkuur met Resveratrol

Wat is Sportvasten?

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.
Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

Nieuwe sportvastenkuur met Resveratrol.

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Wageningen kan 30 dagen suppletie met resveratrol (150 mg dagelijks) metabole veranderingen teweeg brengen bij mensen met overgewicht. De studie toonde aan dat diverse gezondheidsparameters positief werden beïnvloed zoals het lipidenprofiel, betere suikerstofwisseling en een afname van het overgewicht. Het werkingsmechanisme van resveratrol berust op het verhogen van de enzym activiteit SIRT1 op cellulair niveau. Verhoging van deze activiteit wordt in vele wetenschappelijke studies in verband gebracht wordt met vertraging van verouderingsprocessen e n levensverlenging (anti aging effecten).

Resveratrol verklaart ook de zogenaamde Franse paradox. Dagelijks een glas rode wijn maakt het leven niet alleen aangenamer : het resveratrol in de wijn (ca 1 mg/L) beschermt ons tegen ongezondere leefgewoonten zoals consumptie van verzadigd vet.

In de nieuwe sportvastenkuur wordt Resveratrol als extra supplement ingezet om mensen met een minder groot sportief vermogen ook de mogelijkheid te bieden om met een sportvastenkuur hun conditie te vergroten en een gezonder gewicht te krijgen. De dagelijkse sportactiviteiten tijdens de kuur zijn aangepast, zodat zij de kuur kunnen volbrengen op een minder intensief niveau en toch een goede switch naar vetverbranding kunnen maken.

Voor meer informatie over deze kuur kun je contact opnemen met Petra Coppens: 06 – 10456 173.

Share