Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Nieuwe sportvastenkuur voor mensen met minder sportief vermogen

In december is de nieuwe kuur “Sportvasten + Resveratrol” geïntroduceerd.

Nieuw onderzoek aan de Universiteit van Maastricht toont aan dat resveratrol bijdraagt bij aan een goede switch van suiker- naar vetverbranding. Dit is goed nieuws voor alle sportieve mensen die niet kunnen sportvasten omdat ze over onvoldoende sportief vermogen beschikken. Men heeft immers een bepaald sportief vermogen nodig om een goede metabole switch naar vetverbranding te behalen.

Omdat resveratrol helpt bij het versterken van de vetverbranding kunnen mensen met minder sportief vermogen toch de switch van suiker- naar vetverbranding maken. De belangrijkste aanpassing in de “sportvasten + resveratrol” kuur is dat men wat langer per dag moet sporten (45 minuten) echter op een lagere intensiteit. Bovendien moet men naast de andere supplementen ook resveratrol innemen.
Resveratrol is een polyfenol; een chemische verbinding die in diverse plantensoorten voorkomt (vooral in de schil van blauwe druiven). Resveratrol lijkt, naast de bezewezen positieve invloed op de stofwisseling, ook een gunstige werking te hebben bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker (in het bijzonder borstkanker) en het lijkt bovendien ontstekingsremmend te werken.

Een mooi begin van 2013: blijvend slanker, fitter én met meer energie het nieuwe jaar in!

Share