Pavlova: een glutenvrij Australisch nagerecht
- 19
- feb
Pavlova: een heerlijk Australisch nagerecht zonder gluten, maar wel met veel suiker…. Dus niet te vaak van snoepen.
Ingrediënten:
4 eiwitten (mag geen spoortje eigeel in zitten, anders krijg je geen stijve massa)
1,5 cup suiker
1 theelepel maizena
1 theelepel azijn
1 theelepel vanille essence
4 eetlepels heet water
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een vetvrije kom en mix ongeveer 10 minuten tot het geheel zo stijf is dat het er niet valt als je de kom op zijn kop houdt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Stort het mengsel op bakpapier en
bak de pavlova eerst 10 minuten op 175 graden en zet daarna de temperatuur terug naar 120 graden. Op deze temperatuur moet hij nog 45 minuten bakken. Daarna laten afkoelen in de oven. Tijdens het hele proces de ovendeur niet openen, anders zakt hij in.
Als het klaar is, moet de buitenkant krokant hard zijn en de binnenkant wat zachter; een beetje marshmallow-achtig.
Je kunt hem vullen met fruit en slagroom of alleen maar slagroom.
Een heerlijk glutenvrij nagerecht; maar met veel suiker, dus alleen maar af en toe van genieten. En dus niet geschikt voor mensen die problemen hebben met hun bloedsuikerspiegel.