Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Physiokey

Als je pijn hebt, of een blessure die maar niet overgaat kan het frustrerend zijn dat er niets echt lijkt te helpen.

De key health benadering helpt (nagenoeg) altijd. Waarom? De behandeling ‘traint’ je systeem om zichzelf weer goed te balanceren. Physiokey is de verbeterde versie van de Scenar, waarmee ik al langer werkte en deze zorgt voor nog betere en snellere herstelreacties.
Deze biofeedback therapie gebruikt de elektrische communicatie wegen in het lichaam en de functies van de huid: het orgaan voor toegang naar de neuro-fasciale verbindingen.

De key technologie gaat een dialoog aan met ons communicatie-, circulatie-, afvoer- en energie systeem. Een essentieel systeem dat aan de basis staat van het afronden van een herstel reactie.
Het resultaat is dat pijn vermindert en dat weefsel herstel in de goede richting op gang gebracht wordt. De normale functies van het regulatie systeem (autonome zenuwstelsel) zijn geactiveerd en het kan problemen beter zien en oplossen. De therapie kan daarom in veel verschillende situaties ingezet worden, zowel bij musculoskeletale problemen als bij neurologische en energetische disbalansen.

De Keyserie technologie betekent een grote sprong voorwaarts ten opzichte van bijvoorbeeld TENS apparatuur. Waar eerder het lichaam signalen kon gaan negeren en de pijn vaak snel terugkeerde, zien we met de slimme technologie van nu langdurige resultaten, dankzij de biofeedback eigenschappen.

Meer dan 80 % van de patiënten geven na behandeling een duidelijke verandering in hun klacht aan.
 
Werking
De Physiokey gebruikt elektrische signalen die sterk lijken op die van het autonome regelsysteem. Daarnaast maakt deze tool gebruik van een unieke biofeedback gestuurde functionaliteit.
Door de receptoren van het zenuwstelsel via de huid te stimuleren, activeert de Physiokey de in het lichaam aanwezige pijnverminderende en zelfregulerende mechanismen door C-vezel stimulatie. C-vezels beslaan meer dan 70% van ons neurale netwerk. Bij stimulatie produceren deze vezels een pijnstillend effect door de afgifte van neuropeptiden.
De eigenschappen van de biofeedback gestuurde impulsen zijn dusdanig dat stimulatie van de C-vezels hoger is dan bij gebruikelijke elektrotherapie methoden.
De Physiokey gaat tegelijk een dialoog met het lichaam aan: in microseconden vinden duizenden interacties plaats. De feedback van het vegetatieve zenuwstelsel in de huid laat duidelijk zien en voelen waar de beste plaats voor behandeling zich bevindt en zelfs wanneer de behandeling klaar is.
Pijntherapie met Phyisiokey is een zeer effectieve, niet invasieve medische technologie die werkt door stimulatie van de in het lichaam aanwezige zelfgenezende mechanismen. Geheel zonder of slechts met minimale bijwerkingen.

De werking op het autonome regelsysteem maakt de methode inzetbaar in vele situaties, o.a.:

Acute en chronische pijn,
Verbetering van de bloedcirculatie,
Verbetering en herstel van functie,
bijvoorbeeld bij:

Bewegingsapparaat: weke delen letsel, fascie problemen, gewrichtspijnen, banden en pezen en de wervelkolom.

Zenuwstelsel problemen: neuralgieën, fantoompijnen.

Verstoring van orgaanfuncties: bijvoorbeeld spijsvertering, ademhalingswegen, hormonale stelsel.

Met de Key Phorese, een iontoforese methodiek die ook in de Physiokey huist, kan de effectiviteit van bijvoorbeeld ontstekingsremmende gels of therapeutische crèmes aanzienlijk vergroot worden.

Ik werk sinds een aantal jaren met deze technologie en heb al veel mensen die met chronische klachten in het reguliere circuit “uitbehandeld” zijn kunnen helpen. Daarnaast helpt het ook  bij acute trauma’s, (slijmbeurs-)ontstekingen en stress-gerelateerde en onbegrepen klachten.
Share