Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Pittige Bami Goreng met prei

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiden: 15 minuten

Bevat per portie: Energie: 590 kcal. Eiwit: 17 gram Koolhydraten: 65 gram Vet: 29 gram

Ingrediënten:
20 gram kokosolie
2 gesnipperde uien
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl. Sambal oelek
1 duopak hamreepjes (250 gram)
250 gram winterpeen in dunne halve plakjes
1 prei, gewassen en in halve ringen
2 zakken mix & wok noedels (à 2 x 150 gram Amoy) AH
3 eetlepels ketjap manis

Bereiden:
Verhit een wok en doe de kokosolie erin. Bak de hamreepjes hierin een paar minuten. Neem met een schuimspaan de hamreepjes uit de wok. Voeg de ui, knoflook, sambal en wortel toe en roerbak 3 minuten. Doe de prei erbij en roerbak 3 minuten mee.
Doe de hamreepjes weer in de wok en voeg de noedels toe. Breng op smaak met de ketjap en roerbak nog 2 minuten.
Lekker met kroepoek en atjar tjampoer.

Share