Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Quiche met spinazie en geitenkaas

Deze overheerlijke (als je van geitenkaas houdt tenminste….) quiche is nogal calorierijk, maar echt superlekker en vol met gezonde ingrediënten!

Ingrediënten:
5 à 6 plakjes bladerdeeg
700-800 gram verse spinazie
500 gram geitenkaas (ik heb een mengsel van de gewone pittige en de honingvariant van Bettine gebruikt; die zijn verpakt in porties van ongeveer 120 tot 140 gram)
1 rode peper (gesnipperd, zonder de zaadjes)
1 rode ui (gesnipperd)
6 à 7 tenen knoflook (gesnipperd) Knoflook is zeer gezond en helpt o.a. bij het bestrijden van infecties in je lichaam; als je het klein snijdt i.p.v. perst, heb je minder of geen last van nare geurtjes)
100 gram champignons (fijngesneden)
250 gram geraspte kaas (ik heb de oude pittige gebruikt, maar je kunt ook Parmezaanse gebruiken)
ongeveer 10 kleingesneden gedroogde tomaatjes
1 klein potje groene pesto (zelfgemaakt mag natuurlijk ook)
75 gram pijnboompitten
quiche met geitenkaas en spinazie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe een ruime hoeveelheid olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten op gematigd vuur. Doe de champignons erbij en bak nog een paar minuten.
Let op: laat olijfolie nooit te heet worden (walmen is te heet!), want dan verbrandt hij en worden de goede vetten omgezet en ontstaan er hele ongezonde stoffen.
Doe de gewassen spinazie in gedeelten erbij en roerbak tot deze is geslonken. Druk met een lepel het vocht uit het spinaziemengsel en schep zoveel mogelijk vocht uit de pan. Voeg de pesto en de pijnboompitten toe aan het mengsel en breng verder op smaak met Keltisch zeezout en zwarte peper uit de molen. Gebruik eventueel nog wat oregano als je het lekker vindt.

Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in en bekleedt de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Strooi er een beetje meel of havermout in om de bodem te beschermen tegen het vocht wat nog uit de spinazie komt. Verdeel het spinaziemengsel en vervolgens de geitenkaas over de bodem.
Verdeel de geraspte kaas erover en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer af en toe of de quiche al goed is; de warmte van verschillende ovens verschilt nogal.blij 2
Smakelijk!

Share