Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

“Quickie bag” van kip met gestoomde groenten

Hoofdgerecht voor 1 persoon
Bereiden: 30 minuten

Ingrediënten:
1 eetlepel vloeibare honing
100 ml. bouillon (van een blokje groente- of kippenbouillon
Mespuntje gemberpoeder (djahé) of geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
125 gram kipfilet in repen
1 kleine rode ui, in smalle halve ringen
100 gram kastanjechampignons in plakjes
100 gram peultjes
Zout en peper
Een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw van de aluminiumfolie een envelopje door de folie dubbel te vouwen en dan de zijkanten dicht te vouwen. Laat het aan de bovenkant nog wel open. Meng voor de saus de honing, bouillon, gember en knoflook en leg de kipfilet hierin om te marineren. Meng alle groenten met wat zout en peper.

Bereiden:
Leg de groenten onderin de aluminiumfoliezak en de kipfilet er bovenop. Schenk het sausje in het zakje. Vouw het zakje dicht en zorg dat het niet openscheurt. Leg het op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht in 20 minuten in de oven gaarstomen. Maakt het open op je bord en giet er dan 1,5 eetlepen walnootolie en/of lijnzaadolie over.

Share