Recept Carrot Cake
- 14
- nov
Heerlijke worteltaart; met uitgekiende ingrediënten waardoor je bloedsuikerspiegel niet piekt, dus gezond snoepen!
Ingrediënten:
– 450 gram geraspte wortel
– 4 eieren
– 550 gram palmsuiker
– 250 gram kokosolie
– 2 theelepels vanille extract
– 350 gram amandelmeel
– 1.5 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel natriumbicarbonaat
– 1 theelepel. kaneel
– 1 theelepel koekkruiden
Voor de topping:
– 1 bakje Philadelpia (185 gram)
– 60 gram roomboter
– 2 theelepels vanille extract
– 100 gram poedersuiker
Meng alle natte ingrediënten en de droge ingrediënten apart en voeg ze daarna samen. Omdat het veel volume is, is het handig om het in twee gedeeltes te mengen.
Doe het beslag in een ingevette ovenvorm (rond of vierkant) en bak het ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven op 180 graden. Als je de vorm uit de oven haalt, lijkt het geheel nog vloeibaar; dat komt omdat de kokosolie pas stolt als de taart is afgekoeld.
Je kunt eventueel walnoten in stukjes of amandelschaafsel toevoegen aan het beslag.
Als je het beslag bakt in muffinvormpjes is de baktijd ongeveer 10 minuten korter.
Voor de topping meng je alle ingrediënten tot een glad papje en bestrijkt hiermee de afgekoelde taart. Zet hem daarna even in de koelkast zodat de topping een beetje kan opstijven.
Smakelijk!