Recept voor héérlijke Kerrie-kokos-wortelsoep
- 13
- sep
Ingrediënten:
2 el kokosolie (of boter)
2 uien, geschild en grof gehakt
1 kg wortelen, schoongemaakt in blokjes
2,5 cm verse fijn geraspte gember
1 el kerriepoeder
snuf cayennepeper naar smaak (voorzichtig want is heel scherp en smaakbepalend)
1 liter groentebouillon
1 blikje kokosmelk (400 ml)
zout en peper
Bereiding:
Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de uien toe. laat ze ongeveer 7 minuten smoren. Voeg dan de wortels, gember, kerriepoeder en cayennepoeder toe en bak alles 5 minuten al omscheppend mee. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en laat de soep met deksel erop zachtjes koken tot alles gaar is (ongeveer 15 minuten).
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met een beetje fijn geraspte wortel.
Eet smakelijk!