Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Recept voor laagglycemische muësli-sportreep

Muësli-sportreep

Ingrediënten:
4 rijpe bananen
4 eieren
500 gram havervlokken fijn (havermout)
1 snufje gemberwortelpoeder
rasp van een (biologische) citroen
sap van een citroen en een sinaasappel
scheut ahornsiroop of ca. 15 druppels stevia (of steviapoeder)
eventueel 1 eetlepel kokosmeel
2 eetlepels gesmolten kokosolie
150 gram zwarte chocola (minstens 72% cacao)

Bereiding
Pureer of prak de bananen heel fijn. Klop de eieren los in een kom en doe daar de bananen en de rest van de ingrediënten bij. Proef even of de balans tussen zuur en zoet goed is. Brokkel vervolgens de zwarte chocola in heel kleine stukjes door het mengsel (je kunt ook de chocola au bain marie smelten).
Op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat leggen. Maak er een vierkant blok van ongeveer 1 cm. hoog van. Goed aandrukken met een lepel of deegroller. De lepel steeds even nat maken in heet water om te voorkomen dat hij blijft plakken. In de oven zetten op 150 graden en in ongeveer 45 minuten bakken.
Goed af laten koelen en in repen snijden. De repen zijn eventueel in te vriezen.

Dit is met name voor sporters een voedzame reep om goed te kunnen presteren.
Kokos (-olie, -melk en -vezel) bevat veel MTC-vetten (middellange vetzuren) die makkelijk naar de cellen getransporteerd worden, waar ze direct voor de energievoorziening worden ingezet. Andere vetten worden makkelijk opgeslagen als vet. Daarom is het voor een sporter erg belangrijk om voor en tijdens het sporten gebruik te maken van deze vetten. Als de glucosevoorraad is opgebruikt, is er toch nog directe energie dankzij de vetten uit de kokosolie.

Share