Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Scenar-therapie

De werking van de Scenarmethode

Scenar technologie, een doorbraak in de gezondheidszorg voor de behandeling van chronische pijn en langdurige ontstekingen. Het is bijzonder effectief in te  zetten bij zowel musculoskeletale aandoeningen als neurologische en energetische disbalansen.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat patiënten tot 70% sneller herstellen door een directe interactie met één van de voornaamste controlerende mechanismes in het menselijk lichaam: de zenuw reacties. Het onderzoek heeft aangetoond dat door een juiste stimulans, het menselijk lichaam in staat is om zichzelf meer herstellende hulpbronnen toe te bedelen en hierdoor het herstel van chronische pijnen, ziektes en andere verwondingen te versnellen.
De Scenar technologie en de Scenar behandelprotocollen zijn ontworpen om dit proces te bevorderen en om een sneller resultaat neer te zetten dan de meeste andere therapievormen.
Scenar therapie is een behandelmethode die geweldige resultaten boekt. In de afgelopen dertig jaar dat deze therapie is ontwikkeld, zien de artsen en therapeuten die ermee werken steeds weer positieve resultaten, die zowel door de klinische statistieken als de ervaringen van patiënten worden onderschreven. Ziektes waarbij het tot nu toe vooral om symptoombestrijding ging, kunnen met behulp van Scenar therapie snel, intensief en langdurig verbeteren.
Naast een succesvolle behandeling van chronische ziektes en pijnklachten, kunnen ook ontstekingen en allergische reacties met behulp van Scenar therapie snel verbeteren. De therapie zorgt er tevens voor dat de bloeddruk wordt gereguleerd en het hormoon- en immuunsysteem beter gaat functioneren.

Een Scenar behandeling geeft:
• blijvende vermindering van pijn(en)
• vermindering van chronische klachten
• een Scenar-behandeling vertraagt verouderingsprocessen
• een Scenar-behandeling versterkt het immuunsysteem
• geen bijwerkingen
• wetenschappelijk bewezen resultaat
In te zetten bij:
• chronische pijn(en) en/of ontstekingen
• als reguliere behandelingen niet of niet goed genoeg helpen
• als u (te) veel medicijnen moet nemen om de pijn te onderdrukken?

Gebruik en werkwijze
Het Scenar apparaat reageert wanneer het op de huid wordt geplaatst. Via het zenuwstelsel worden de impulsen verwerkt. Het doel van de therapie is het nastreven van evenwicht in het lichaam. Blokkades in het lichaam worden overwonnen. Het belangrijkste criterium voor de behandeling zijn de actuele klachten. De actuele symptomen vormen telkens het uitgangspunt van een behandeling. Daarna worden onderliggende klachten aangepakt.
Scenar therapie helpt het lichaam zichzelf te herstellen. Als pijn behandeling en pijnbestrijding is de Scenar therapie een snel en effectief hulpmiddel. De Scenar activeert het hele lichaam in plaats van het onderdrukken van de symptomen. Daarom wordt na de behandeling met het Scenar apparaat niet alleen de pijn minder, maar treedt ook een algemene verbetering op en krijgt men meer energie.

Scenar herstelt niets…. de Scenar traint het lichaam om zichzelf te herstellen.
Bijna 25 jaar geleden kregen een aantal top Russische wetenschappers de opdracht een apparatuur te ontwikkelen om voor de goede gezondheid van hun kosmonauten in de ruimte te kunnen zorgen en een EHBO-hulp te kunnen bieden zonder het gebruik van farmaceutische medicamenten, aangezien een ziekenhuis en ambulance in die omgeving niet bereikbaar zijn. Meer dan 50.000 geanalyseerde behandelingen hebben geleid tot de huidige behandelmethode en de Scenar apparatuur.
Begin jaren negentig, na de val van de muur kwam deze Scenar apparatuur beschikbaar voor medische toepassingen. In Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland wordt de Scenar therapie al veel gebruikt. Nu is deze Scenar therapie ook beschikbaar in Nederland.

Toepassingsmethoden
Dankzij de algemene, regulerende werking van de Scenar therapie is de breedte van de toepassing ruim: alle door regulering te beïnvloeden symptomen, beperkingen en ziekten zijn met Scenar te behandelen. Naast pijnsymptomen zijn ook orgaanstoornissen, astma, ontstekingen van het slijmvlies van de maag of de dikke darm, constitutioneel eczeem en functiestoornissen met de Scenar therapie te behandelen.

Naast de behandeling van vers letsel met beschadigingen van peesweefsel, spierverwondingen, kneuzingen, zwellingen of andere beschadigingen behoort ook pijnmanagement tot het domein van de Scenar methode. Zoals bij aandoeningen van het schoudergewricht, pijn in de rug, (actieve) slijtage aan knie- en heupgewrichten, slijmbeursontstekingen, pijnlijke functiestoornissen als het carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pijnlijke achillespees, een hernia of zelfs na een beroerte.
Ook pijnlijke aandoeningen van de inwendige organen reageren ongewoon goed op de toepassing van de Scenar: duidelijke verbetering bij chronische darmontstekingen, pijnlijke menstruatie en terugkerende cysten.

Wat kunt u verwachten van een Scenar behandeling?
De Scenar therapie heeft in 79 tot 93 procent van de behandelingen positieve effecten, zoals: minder pijn, minder oedeem (vocht), ontstekingsremmend, koortsverlagend, stofwisseling herstellend, verbetering van de bloedsomloop, in balans brengen van de hormoonspiegel, meer energie, beter slapen etc.
Contra indicaties
Uit voorzorg is een absolute contra-indicatie het dragen van een pacemaker, of andere implantaten die mogelijk door elektromagnetische impulsen in hun werking zouden kunnen worden gestoord. Relatieve contra-indicatie is er voor behandeling direct boven een tumor, verse trombose, of boven de baarmoeder tijdens de eerste maand van een zwangerschap.

Wetenschappelijk onderzoek en case studies
Gedurende meer dan vijftien jaar wordt de Scenar therapie al succesvol ingezet in Rusland. Er zijn 5000 succesvolle behandelingen gedocumenteerd in de pijnbestrijding. In Europa wordt de Scenar therapie sinds 2002 ingezet. In het regioziekenhuis Wertingen (D) worden sinds 2004 botbreuken postoperatief behandeld met de Scenar therapie. Hierbij wordt een snelle afname van het oedeem en sneller herstel van de mobiliteit waargenomen.
Volgens proefondervindelijke bewijzen heeft de Scenar therapie in de afgelopen 15 jaren wereldwijd vele duizenden Scenar therapeuten, artsen en behandelde patiënten doen ervaren dat de Scenar niet alleen acute pijnklachten maar ook voor chronische aandoeningen veelal met succes inzetbaar is. Bijkomstige effecten zijn de mogelijke vermindering van chemische medicamenten, beter humeur, betere eetlust en betere nachtrust: betere kwaliteit van leven.
Hebt u acute of chronische (vermoeidheids-)klachten en wilt u zich weer beter voelen en optimaal kunnen functioneren: bel voor een afspraak voor Scenar-therapie.

Deze behandelvorm komt niet in aanmerking voor vergoeding van de ziektekostenverzekeraars.

Share