Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten: meer vitaliteit en betere sportprestaties.

Nieuwe trend onder BN-ers en (top-)sporters in 10-dagen structureel afvallen en meer conditie.

Rotterdam, 22 mei 2012 – Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en gezond eten. Deze 10-daagse trainingsmethode dwingt de stofwisseling structureel over te schakelen van suiker- naar vetverbranding. Het lichaam haalt zijn energie dan niet langer vooral uit suiker maar uit vet; er wordt meer vet verbrand en overtollige vetreserves zoals buikvet nemen af. Intern wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mannen gemiddeld 5.9% afvallen na 10 dagen en op dag 25 nog steeds 5.1% van het lichaamsgewicht kwijt zijn. Bij vrouwen is dit na 10 dagen gemiddeld 5.4% en na 25 dagen 5.3%.

Hoe werkt het?
Sportvasten gebeurt onder begeleiding van één van de 225 erkende Sportvastencoaches. Het trainingsprogramma is geschikt voor gezonde mensen met een normale conditie en enig uithoudingsvermogen. De eerste drie dagen bouwen Sportvasters hun voeding af. Daarna volgen er drie sapvastendagen en vervolgens wordt de voeding gedurende vier dagen weer opgebouwd. Tijdens de kuur wordt er iedere dag 20-30 minuten intensief gesport. Sportvasters slikken natuurlijke voedingssupplementen waaronder aminozuren, mineralen en anti-oxidanten die afbraak van spierweefsel voorkomen en een hongergevoel tegengaan. De supplementen ondersteunen het lichaam ook om de zogenaamde metabole switch van suiker- naar vetverbranding effectiever te maken.

Blijvend resultaat lange termijn
Na de kuur is het lichaam ingesteld op vetverbranding. De zoetbehoefte is beduidend minder en de energie neemt toe. Doordat de stofwisseling structureel verandert, is er geen terugvaleffect. Mensen voelen zich fitter en leveren betere sportprestaties. Door de switch naar vetverbranding, blijven te zware mensen na de 10-daagse training afvallen tot hun ideale gewicht is bereikt. De switch van suiker- naar vetverbranding is blijvend wanneer Sportvasters eenvoudige voedingsrichtlijnen volgen en twee keer per week sporten.

Topsporters & BN-ersVeel BN-ers en ex-topsporters waaronder Lieke van Lexmond en Pieter van den Hoogenband hebben het Sportvasten programma met succes gevolgd. Ook veel sporters passen het programma met succes toe, waaronder de Belgische wereldkampioen veldrijden van 2012, Niels Albert.

Personal trainer van veel BN-ers, Carlos Lens, is een van de coaches die het Sportvastenconcept aan zijn klanten aanbiedt. “Sportvasten is dè trend op sport- en afvalgebied. Hierbij zorg je ervoor dat je stofwisseling de switch maakt van suiker- naar vetverbranding. Binnen tien dagen zie en voel je al resultaat,” aldus Carlos Lens.

Over Sportvasten
Sportvasten is ontwikkeld door medisch bioloog drs. Remco Verkaik. Verkaik begeleidde tal van topsporters waaronder Erben Wennemars en Marianne Timmer in hun voedingspatroon om betere sportprestaties te leveren. Sportvasten bestaat sinds 2010 en reeds achtduizend mensen hebben de voordelen van het trainingsprogramma ervaren. Verschillende wetenschappelijke instanties doen op dit moment verder onderzoek naar het resultaat van Sportvasten op de korte en lange termijn.

Share