Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelkuur 2021


De Sportvasten wandelkuur: wandelen door het mooie Limburgse heuvellandschap in goed gezelschap en met een gezamenlijk doel: de switch maken van suiker- naar vetverbranding en hierdoor fitter, een betere conditie én slanker! Dit voorjaar gaan we in mei; om precies te zijn: 14, 15 en 16 mei 2021. Inschrijven kan vanaf nu!

Sportvasten wandelweekend in Zuid Limburg
Wandelen in een mooie omgeving is een ideale manier om een sportvastenkuur te doen. Doordat je uit het dagelijkse patroon van eten, werken en andere verplichtingen stapt, wordt de kuur door velen als een soort minivakantie ervaren.

Net als de reguliere sportvastenkuur word je ook tijdens deze variant begeleid door een professionele sportvastencoach en ga je in een groep wandelen in het Zuid Limburg.
De uitgekiende lange wandelingen in heuvelachtig gebied zorgen voor een ideale sportvastentraining. Deze vorm van bewegen traint zowel de langzame als de snelle spiervezels en zorgt voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding. Met name voor diegenen, die relatief veel langzame spiervezels hebben, niet kunnen hardlopen of niet zwaar kunnen of mogen trainen, is deze wandelkuur zeer geschikt.

Hoe ziet de kuur eruit?
Samen met mij bepaal je hoe jouw Sportvasten wandelkuur er precies uit gaat zien. Je ontvangt het sportvastenpakket met de benodigde voedingssupplementen en informatie. De suppletie zorgt ervoor dat je de metabole switch snel en effectief kunt maken. Ook zorgt deze suppletie ervoor dat je de kuur gemakkelijker kunt volhouden, doordat het hongergevoel wordt onderdrukt. Daarnaast beschermt het je lichaam tegen spierafbraak.

In de praktijk
De afbouw- en opbouwdagen worden zelfstandig (thuis) uitgevoerd. Op deze dagen kies je met je coach een trainingsvorm. Op de sapvastendagen ga je gezamenlijk in een groep wandelen in Zuid Limburg.
Tijdens het weekend wordt er dagelijks tot circa 6 uur gewandeld. Hiervoor is het van belang dat je beschikt over een goede wandelconditie.

Het programma
Het Sportvasten wandelweekend bestaat uit 3 dagen, van vrijdag t/m zondag (14 t/m 16 mei).
Dag 1: vertrek en introductiewandeling.
Op de laatste afbouwdag reis je met eigen vervoer af naar Limburg. In de middag is er een eerste wandeling gepland van circa 4 uur.

wandelfolder schoenenpagina

Dag 2 en 3: lange wandelingen en ontspanning
Op de tweede en derde wandeldag wordt er verzameld in de ontbijtzaal waar koffie of thee wordt gedronken; echter niet wordt ontbeten. Op deze dagen vinden lange wandelingen plaats tot 6 uur door bergachtig gebied. Klimmen, afdalen en vlakke wandelingen wisselen elkaar af. Onderweg wordt genoten van koffie of thee op verschillende terrasjes onderweg. Je neemt je eigen ‘ontbijt-‘en ‘lunchsap’ mee voor onderweg.

Dag 3: de terugreis
Zondag zul je rond de middag weer terug zijn in het hotel. Na een kopje koffie of thee en nadere uitleg, reis je weer terug naar huis. Daar maak je de rest van de kuur gewoon thuis af onder begeleiding van je coach.

Voor vragen, kosten en hotelinformatie kun je contact opnemen met:
Petra Coppens, therapeutisch Sportvastencoach.
06 – 10456 173 / Petra@ptherapie.nl

Share