Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelweekend 2020

De Sportvasten wandelkuur: wandelen door het mooie Duitse landschap in goed gezelschap en met een gezamenlijk doel: de switch maken van suiker- naar vetverbranding en hierdoor fitter, een betere conditie én slanker! Dit voorjaar gaan we in mei; om precies te zijn: 15, 16 en 17 mei 2020. Inschrijven kan vanaf nu!

Sportvasten wandelweekend in Winterberg – Sauerland.
Wandelen in een mooie omgeving is een ideale manier om een sportvastenkuur te doen. Doordat je uit het dagelijkse patroon van eten, werken en andere verplichtingen stapt, wordt de kuur door velen als een soort minivakantie ervaren.

Net als de reguliere sportvastenkuur word je ook tijdens deze variant begeleid door een professionele sportvastencoach en ga je in een groep wandelen in het Duitse Winterberg – Sauerland.
De uitgekiende lange wandelingen in bergachtig gebied zorgen voor een ideale sportvastentraining. Deze vorm van bewegen traint zowel de langzame als de snelle spiervezels en zorgt voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding. Met name voor diegenen, die relatief veel langzame spiervezels hebben, niet kunnen hardlopen of niet zwaar kunnen of mogen trainen, is deze wandelkuur zeer geschikt.

Hoe ziet de kuur eruit?
Samen met je coach bepaal je hoe jouw Sportvasten wandelkuur er precies uit gaat zien. Je ontvangt het sportvastenpakket met de benodigde voedingssupplementen en informatie. De suppletie zorgt ervoor dat je de metabole switch snel en effectief kunt maken. Ook zorgt deze suppletie ervoor dat je de kuur gemakkelijker kunt volhouden, doordat het hongergevoel wordt onderdrukt. Daarnaast beschermt het je lichaam tegen spierafbraak.

In de praktijk
De afbouw- en opbouwdagen worden zelfstandig (thuis) uitgevoerd. Op deze dagen kies je met je coach een trainingsvorm. Op de sapvastendagen ga je gezamenlijk in een groep wandelen in de omgeving van Winterberg.
Tijdens het weekend wordt er dagelijks tot circa 6 uur gewandeld. Hiervoor is het van belang dat je beschikt over een goede wandelconditie.

Het programma
Het Sportvasten wandelweekend bestaat uit 3 dagen, van vrijdag t/m zondag (15 t/m 17 mei).
Dag 1: vertrek en introductiewandeling.
Op de laatste afbouwdag reizen we, voor zover mogelijk, gezamenlijk met auto’s af naar Winterberg. In de middag is er een eerste wandeling gepland van circa 4 uur.

Sfeerplaatje van een vorige wandelkuur

Dag 2 en 3: lange wandelingen en ontspanning
Op de tweede en derde wandeldag wordt er verzameld in de ontbijtzaal waar koffie of thee wordt gedronken; echter niet wordt ontbeten. Op deze dagen vinden lange wandelingen plaats tot 6 uur door bergachtig gebied. Klimmen, afdalen en vlakke wandelingen wisselen elkaar af. Onderweg wordt genoten van koffie of thee op verschillende terrasjes onderweg. Je neemt je eigen ‘ontbijt-‘en ‘lunchsap’ mee voor onderweg.

Dag 3: de terugreis
Zondag rijden we vroeg in de middag weer terug huis, na een laatste kortere wandeling . Daar maak je de rest van de kuur gewoon thuis af onder begeleiding van je coach.

Voor vragen, kosten en hotelinformatie kun je contact opnemen met:
Petra Coppens, therapeutisch Sportvastencoach, die de kuur organiseert en begeleidt.
06 – 10456 173 / Petra@ptherapie.nl

Share