Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelweekend 2024

De Sportvasten wandelkuur: lange wandelingen door het mooie Limburgse heuvellandschap, in goed gezelschap én met een gezamenlijk doel: de switch maken van suiker- naar vetverbranding. Hierdoor word je fitter, krijg je een betere conditie, een slanker lijf, minder taille-omvang, lager vetpercentage en een beter werkend immuunsysteem.

Dit voorjaar doen we de sportvastenkuur van 30 april t/m 9 mei met in het weekend (3, 4 en 5 mei) de vastendagen die we wandelend doorbrengen in Limburg. Inschrijven kan vanaf nu!

Sportvasten wandelweekend in de Limburgse heuvels
Wandelen in een mooie omgeving is de ideale manier om een sportvastenkuur te doen. Doordat je uit het dagelijkse patroon van eten, werken en andere verplichtingen stapt, wordt de kuur door velen als een soort mini-vakantie ervaren.

Net als tijdens de reguliere sportvastenkuur word je intensief door een ervaren sportvastencoach en ga je met een groep wandelen in de heuvels van Limburg. De begeleiding die ik bied is intensiever dan bij de meeste coaches vanwege mijn therapeutische achtergrond; ik kan daardoor snel en adequaat ingrijpen als dingen anders gaan dan verwacht. Hierdoor kun je zoveel mogelijk profijt halen uit de kuur en krijg je meer inzicht in de reacties van je lichaam op bepaalde situaties.

De uitgekiende lange wandelingen in heuvelachtig gebied zorgen voor een ideale sportvastentraining. Deze vorm van bewegen traint zowel de langzame als de snelle spiervezels en zorgt voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding. Met name voor diegenen die relatief veel langzame spiervezels hebben, niet kunnen hardlopen of niet zwaar kunnen of mogen trainen, is deze wandelkuur zeer geschikt.

Hoe ziet de kuur eruit?
Samen bepalen we hoe jouw kuur er precies uit gaat zien en welke trainingen je in de af- en opbouwdagen thuis doet. Vlak voordat je begint ontvang je het supplementenpakket, waarmee je de metabole switch snel en effectief maakt. Deze suppletie zorgt er ook voor dat je de kuur goed kunt volhouden omdat het je hongergevoel onderdrukt, veel energie geeft en spierafbraak voorkomt. Tevens meet ik je gewicht, taille-omvang en je vetpercentage en leg ik je alles in detail uit.

Het programma:
Dag 1: de heenreis
Op de laatste afbouwdag (vrijdag) reizen we, voor zover mogelijk, gezamenlijk met auto’s af naar Limburg. In de middag is er een eerste wandeling gepland van circa 4 uur.

Sfeerplaatje van vorig jaar

Dag 2 en 3: lange wandelingen en ontspanning
Op deze dagen vinden lange wandelingen plaats tot 6 uur door bergachtig gebied. Klimmen, afdalen en vlakke wandelingen wisselen elkaar af. Onderweg stoppen we regelmatig om koffie of thee te drinken. Daarnaast neem je je eigen ‘lunchsap’ mee voor onderweg.

Dag 3: de terugreis
Zondag rijden we vroeg in de middag weer terug huis, na een laatste wandeling . Daar maak je de rest van de kuur thuis af, uiteraard nog steeds onder mijn begeleiding via de app of telefoon.

Voor vragen, kosten en hotelinformatie kun je contact opnemen met:
Petra Coppens, therapeutisch Sportvastencoach
06 – 10456 173 / petra@ptherapie.nl

Share