Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelweekend april in Winterberg

Als je al zat te denken om een sportvastenkuur te doen om daarmee fitter, gezonder én slanker te worden in slechts 10 dagen; schrijf dan nu in voor het sportvasten wandelweekend!

Na een succesvol wandelweekend afgelopen najaar in Winterberg met gezellige enthousiaste deelnemers, gaan we het nu in april organiseren in het mooie Winterberg. We hebben al een leuke accommodatie gevonden om te overnachten (het is van vrijdag t/m zondag namelijk) en we hebben er weer zin in! Hieronder lees je meer over de precieze data en wat het inhoudt.

De sportvastenwandelkuur

Mensen die beschikken over een “grote motor”, dat wil zeggen die gedurende 20-30 minuten veel vermogen kunnen leveren, hebben vrijwel altijd succes met sportvasten. Bij wat minder sportieve mensen, die wel een duurtraining kunnen volhouden maar dan op een lagere intensiteit, zijn de resultaten van een sportvastenkuur gemiddeld genomen (veel) minder groot. Voor deze mensen is er een prima alternatief: resveratrol + wandelen tijdens de vastendagen in een sportvastenkuur.

De sportvasten wandelkuur is bedoeld voor mensen die relatief veel langzame spiervezels hebben. Omdat vooral vrouwen vaak in verhouding veel langzame spiervezels hebben, hebben zij vaak moeite om voldoende conditioneel vermogen te leveren tijdens de dagelijkse trainingen uit de 10-daagse sportvastenkuur.
Voor deze groep mensen, die veel profijt heeft van resveratrol + wandelen, is een apart programma te volgen met duurtrainingen van 45 minuten per dag op een iets lagere intensiteit, waarbij de trainingen op dag 3, 4 en 5 van de sportvastenkuur worden vervangen door lange wandelingen; dit zorgt voor een goede switch van suiker- naar vetverbranding (zie programma wandelweekend).wandelfolder schoenenpagina

Tijdens de wandeldagen vindt de professionele begeleiding plaats door je eigen sportvastencoach. Het sportvastenteam wandelt zelf ook mee om de sportvastencoaches te ondersteunen.
Er is gekozen voor Winterberg, omdat het beste resultaat behaald wordt indien er veel excentrische schade kan worden gemaakt door te dalen van heuvels en bergen. Al met al is het een inspannend en tegelijkertijd heel inspirerend en gezellig weekend!

Het programma
Je start op woensdag 15 april thuis met de eerste afbouwdag van de sportvastenkuur. Vanaf vrijdag 17 april wandel je drie dagen in Winterberg en op zondag 19 april ben je laat in de middag weer thuis, waarna je de kuur verder thuis afmaakt onder begeleiding van je eigen sportvastencoach.

De voorbereidingsfase
Tijdens de sportvastenwandelkuur wordt er dagelijks tot 6 uur gewandeld. Hiervoor is het van belang dat men beschikt over een goede wandelconditie. Hiervoor dient men voorafgaande aan de wandelkuur tenminste twee dagen vijf uur te hebben gewandeld.

Het programma van het wandelweekend ziet er als volgt uit:
Vrijdag 17 april (afbouwdag 3, dag 3 van de sportvastenkuur):
12.30 uur Ontvangst met koffie en thee en middagsap
13.00 uur Korte introductie
14.00 uur Vertrek wandeling, duur ongeveer 4 uur (inclusief pauzes onderweg).
19.00 uur Terug in het hotel voor avondsap
20.15-21.15 uur Vragen en korte workshop
Vanaf 21.15 uur vrij te besteden (sauna, zwemmen, boek lezen etc. , massages zijn op eigen kosten te boeken in het hotel).

Zaterdag 18 april  (vastendag 1, dag 4 van de sportvastenkuur):
8.00 uur Ontbijtsap
9.00 uur Vertrek wandeling, ongeveer 6 uur (incl. pauzes onderweg). Het middagsap nemen we mee voor onderweg.
19.00-20.30 uur Avondsap, vragen en korte workshopslider2
Vanaf 20.30 uur vrij te besteden (sauna, zwemmen, boek lezen etc. , massages zijn op eigen kosten te boeken in het hotel).

Zondag 19 april (vastendag 2, dag 5 van de sportvastenkuur):
8.00 uur Ontbijtsap
9.00 uur Vertrek wandeling, ongeveer 5 uur (incl. pauzes onderweg). Het middagsap nemen we mee voor onderweg.
14.00 uur Aankomst hotel
14.00-15.00 uur Afsluiting met koffie of thee

Kosten en hotel
Normale prijs van de 10-daagse sportvastenkuur voor begeleiding en suppletie door je eigen sportvastencoach.

Exclusief: Vervoer en kosten van 2 hotelovernachtingen (ongeveer 60 euro per nacht) en dranken in het café/restaurant onderweg en in het hotel.
Inclusief: (biologisch) appelsap voor de drie dagen, koffie/thee bij aankomst en vertrek, wandelroutes, korte workshops en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Hotel boeken
Er wordt door ons een hotel of groepsaccommodatie in Winterberg uitgekozen. Meer informatie hierover volgt als we een definitieve keuze hebben gemaakt.

Inschrijven kan via mail (Petra.coppens2@gmail.com) of telefonisch: 06 – 10456 173.

 

Share