Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten wandelweekend

Sportvasten wandelweekend in Winterberg – Sauerland

Data: 14,15 en 16 september

Sportvasten en wandelen
Wandelen in een mooie omgeving is een ideale manier om een sportvasten kuur te doen. Doordat men uit het dagelijkse patroon van eten, werken en andere verplichtingen stapt wordt de kuur door deelnemers als een soort minivakantie ervaren.

 

De uitgekiende lange wandelingen in bergachtig gebied zorgen voor een ideale sportvasten training. Het traint zowel de langzame als snellere spiervezels en zorgt voor goede switch van suiker- naar vetverbranding. Vooral voor vrouwen, die relatief veel langzame spiervezels hebben, is deze wandel minikuur zeer geschikt.
Bekijk de hele folder bij de links onderaan deze site.

De sportvastenwandelkuur
Dag 3,4 en 5 van de totale sportvastenkuur zijn de sportvastenwandeldagen (zie programma). Tijdens deze dagen vindt de professionele begeleiding plaats door Corinne van Dijkhuizen. Tijdens de overige sportvastendagen verloopt de begeleiding via uw sportvastencoach.

De voorbereidingsfase
Alvorens men deel kan nemen aan het sportvastenwandelweekend, dient men minimaal 1 jaar voorafgaande aan de wandelkuur de 10 daagse sportvastenkuur te hebben gevolgd. Tijdens de sportvastenwandelkuur wordt er dagelijks tot 6 uur gewandeld. Hiervoor is het van belang dat men beschikt over een goede wandelconditie. Hiervoor dient men voorafgaande aan de wandelkuur tenminste twee dagen vijf uur te hebben gewandeld.

Het programma
Je start op woensdag 12 september met de eerste afbouwdag van de sportvastenkuur. Op zondag 16 september kom je weer thuis, waarna je eventueel nog een laatste vastendag volgt op maandag 17 september of je gaat weer opbouwen.

Het sportvasten wandelweekend bestaat uit 3 dagen, van vrijdag t/m zondag. Het programma volledige programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 14 september (afbouwdag 3, dag 3 van de sportvastenkuur):
12.30 uur Ontvangst met koffie en thee en middagsap
13.00 uur Korte introductie
14.00 uur Vertrek wandeling, duur ongeveer 4 uur (inclusief pauzes onderweg).
19.00 uur Terug in het hotel voor avondsap
20.15-21.15 uur Vragen en korte workshop
Vanaf 21.15 uur vrij te besteden (sauna, zwemmen, boek lezen etc. , massages zijn op eigen kosten te boeken in het hotel).

Zaterdag 15 september (vastendag 1, dag 4 van de sportvastenkuur):
8.00 uur Ontbijtsap
9.00 uur Vertrek wandeling, ongeveer 6 uur (incl. pauzes onderweg). Het middagsap nemen we mee voor onderweg.
19.00-20.30 uur Avondsap, vragen en korte workshop
Vanaf 20.30 uur vrij te besteden (sauna, zwemmen, boek lezen etc. , massages zijn op eigen kosten te boeken in het hotel).

Zondag 16 september (vastendag 2, dag 5 van de sportvastenkuur):
8.00 uur Ontbijtsap
9.00 uur Vertrek wandeling, ongeveer 5 uur (incl. pauzes onderweg). Het middagsap nemen we mee voor onderweg.
14.00 uur Aankomst hotel
14.00-15.00 uur Afsluiting met koffie of thee

Kosten en hotel
De kosten voor de begeleiding van het wandelweekend bedragen € 180,- per persoon. Een aantal zorgverzekeraar vergoeden op basis van de aanvullende zorgverzekering. Kijk voor vergoedingsmogelijkheden op www.vitavita.nl/site/vergoeding

Exclusief: Vervoer, reservering en kosten hotelovernachting (ongeveer 69 euro per nacht) en dranken in het café/restaurant onderweg en in het hotel. De begeleiding via je eigen sportvastencoach, alsmede de aanschaf van de suppletie. Arrangementen zelf geboekt in het hotel.

Inclusief: (biologisch) appelsap voor de drie dagen, koffie/thee bij aankomst en vertrek, wandelroutes, korte workshops en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Hotel boeken
Er zijn een aantal kamers gereserveerd bij Hotel Winterberg. Om van een van de gereserveerde kamers gebruik te maken (zolang beschikbaar) kun je bij je reservering ‘vastengroep’ aangeven. Je krijgt dan een gereduceerd tarief op een van de gereserveerde twin kamers (ongeveer € 69,- voor een per persoon, indien een persoon op de kamer). Hotel Winterberg-resort is het vertrekpunt, je kunt uiteraard ook een ander hotel in de omgeving boeken.
Hotel Winterberg-resort is het vertrekpunt, je kunt uiteraard ook een ander hotel in de omgeving boeken.

Inschrijven
De sportvastenkuur volg je via je eigen coach. Hier ontvang je ook de benodigde suppletie voor de gehele kuur . Inschrijven voor het wandelweekend kan door het invullen van het inschrijfformulier.
Na het inschrijven ontvang je een factuur. Een plek is gereserveerd wanneer het deelname bedrag van € 180,- is voldaan.

Stuur een e-mail naar corinne@sportvasten.nl

Share