Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Sportvasten

Naast het geven van orthomoleculaire voedingsadviezen aan mensen die willen afvallen of gewoon gezonder willen eten en leven, kan ik je ook begeleiden met sportvasten. Ik ben gediplomeerd Sportvastencoach met een speciale therapeutenlicentie; dat wil zeggen dat ik de processen die plaatsvinden in je lichaam tijdens het sportvasten beter kan monitoren en indien nodig kan bijsturen, door mijn achtergrond als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut.
Sportvasten is een unieke en krachtige trainingsmethode, gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Het resultaat van deze ‘metabole switch’ is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler en dat al na 10 dagen!
Je maakt deze metabole switch door een specifieke combinatie van voeding, vasten en sporten toe te passen. Je spieren gaan hierdoor oeroude genen aanzetten. En het activeren van deze genen zorgt voor de fundamentele veranderingen in je hele lichaam waardoor je vetreserves, bloedvaten, hersenen en andere organen verjongen.

Bekijk het nieuwe informatieve filmpje over sportvasten via onderstaande link:

http://www.youtube.com/embed/-jOYuPpqpe4

Afslankresultaten

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse training waarbij de spieren en de lever getraind worden in het verbruiken van vet in plaats van suiker. Daarvoor moet je dus sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden, meer vet weghalen uit de overmatige vetreserves en wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bijeffect is.
Tijdens de sportvastenkuur switchen de spieren en andere weefsels van suiker- naar vetverbranding. Dit noemen we de ‘metabolic switch’. Hierdoor zul je effectiever je lichaamsvet kunnen verbranden én weghouden. Het aantal kilo’s dat je tijdens de kuur kwijtraakt – gemiddeld 2 tot 4 kg bij vrouwen en 3 tot 6 kg bij mannen – is al een prachtig resultaat. Toch wordt de echte winst pas behaald na de Sportvastenkuur. Doordat je met de aangepaste voeding meer gezonde calorieën binnenkrijgt en met 2 tot 3 keer per week 30-45 minuten training je lichaam in de vetverbranding houdt, val je stap voor stap steeds verder af.
Sportvasten zorgt als één van de weinige methoden dat ook de behoefte aan snoepen en onnodig tussendoor eten vermindert. Doordat je lichaam meer vet verbrandt, wordt de suikervoorraad minder snel afgebroken en kun je dus uren langer zonder suikerhoudende voeding en snoep. Je lichaam zal hier derhalve ook niet om gaan vragen.

Onlangs is na wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het afgevallen gewicht bij het sportvasten voor 90% uit vet bestaat. Sportvasten heeft een effect op de lichaamssamenstelling, waarbij gewicht (- 4,2 kg.), buikomvang (- 4,6 cm.) en vetpercentage (- 3,4%) significant afnemen.

Naast het afvallen, voelen mensen zich fitter en energieker en hebben ze minder last van allerlei vervelende kwaaltjes. Bij veel vrouwen heeft het ook een positief effect op PMS- en overgangsklachten! Met name opvliegers verminderen enorm. Dit is te verklaren doordat de metabole switch alles te maken heeft met het beter in balans brengen van de hormonen.

Sportresultaten

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het Sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan er een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de ‘tank’ leegraakt.
Een ander voordeel is dat het herstel na sporten veel groter wordt.

Vitaliteitsresultaten

Je vitaliteit hangt voor een groot gedeelte af van het vermogen van je lichaam en hersenen om veel energie te produceren. Tijdens de sportvastenkuur trainen we het lichaam, en dan met name de spieren en hersenen, om vet te gebruiken in plaats van suiker. De suikervoorraad wordt daardoor minder snel verbruikt en is dan vooral beschikbaar voor momenten dat je tijdelijk veel energie nodig heeft. Zulke momenten zijn bijvoorbeeld intensief sporten of geconcentreerd met je werk bezig zijn. Als je in de “suikerstand” staat en dus continu veel suikers verbruikt, blijft er weinig over voor deze intensieve momenten. Je komt aan het einde van een werkdag vermoeid thuis en hebt ook weinig energie tijdens het sporten.
Een ander, maar veel ingewikkelder, proces is dat je lichaam stressbestendiger wordt. Tijdens de Sportvastenkuur activeren we genen die het lichaam weerbaarder maken tegen gifstoffen, psychische stress, kou en warmte, langdurige lichamelijke inspanning en weinig slaap. Deze genen, ook wel anti-aging genen genoemd, maken je dus ook gezonder.
Sportvasten levert je een enorme gezondheidswinst op en een lager risico op vrijwel alle Westerse ziektebeelden. Je suikerstofwisseling verbetert, je cholesterol daalt, je bloeddruk daalt in veel gevallen, allergieën kunnen verbeteren, je stemming wordt beter en uiteraard krijg of handhaaf je een gezonder gewicht.

Het door mij aangeboden Sportvastenpakket bestaat uit:

* een intakegesprek waarin ik je uitleg hoe alles precies werkt en wat je wel en niet moet doen tijdens de kuur, met tips hoe je er makkelijker doorheen komt.
* Tijdens deze intake meet ik je gewicht, vetpercentage en buikomvang; het liefst de dag voorafgaand aan de kuur;
* het pakket met voedingssupplementen;
* een persoonlijk voedings- en trainingsschema
* dagelijks contact tijdens de kuur;
* een evaluatieconsult direct na de kuur met dezelfde metingen, waarin je tips krijgt over hoe je het beste kunt trainen en eten om de switch te behouden en slank en fit te blijven.
* een tweede evaluatieconsult 14 dagen na afloop van de kuur met metingen om zo nodig bij te sturen.

Door deze persoonlijke begeleiding ben je ervan verzekerd dat je goed voorbereid bent, de kuur correct uitvoert en weet hoe je de metabole switch kunt behouden, waardoor je ook op lange termijn fitter en slanker blijft.

Een leuk artikel van een redacteur van de telegraaf die de kuur heeft gedaan vind je hier

Voor meer informatie over sportvasten kunnen we vrijblijvend een afspraak maken.
We kunnen dan tevens checken of je conditioneel en op voedingsgebied klaar bent om de kuur te gaan doen: 06 – 10456 173. 

Sportvasten komt niet in aanmerking voor vergoeding van de ziektekostenverzekeraars.

Share