Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Steeds meer topsporters ontdekken: Sportvasten werkt!

Strak, Slank en in Topconditie in 10 dagen – Sportvasten werkt!

sportvastenlogo klein
Trainer Robert Maaskant van FC Groningen over Género Zeefuik na een sportvastenkuur:”De kracht spat ervan af” – bron: FC Groningen.nl december 2012.

Louis Delahaije, trainer Belkin wielerploeg, over sprinter Theo Bos en sportvasten: “Dit kan die laatste stap zijn voor Theo naar de absolute top. Maar wij gaan dit bij meerdere renners in de ploeg proberen. Ik weet ook zeker dat dit over vijf jaar door iedereen wordt toegepast. Er zijn verschillende universiteiten die de methode van Verkaik hebben onderzocht en hebben bevestigd dat het werkt – bron: Telegraaf december 2013.

Het sportvasten is ook doorgedrongen tot de voetballerij. Met name spelers die worstelen met hun gewicht of een te hoog vetpercentage, zoals FC Groningenspits Género Zeefuik en Vitesse-middenvelder Theo Janssen, hanteren de methodiek.” – bron: Telegraaf december 2013.

Michel Jansen, trainer FC Twente, over sportvasten: Via Sander Boschker zijn we ermee in contact gekomen. Die ziet er weer helemaal strak uit. Op basis van zijn ervaringen zijn we het uit gaan proberen om te kijken wat het is. We zijn er inmiddels achter dat het niet te doen is midden in een seizoen. Het is te zwaar om te combineren met het leveren van een topprestatie. Maar bijvoorbeeld in een voorbereiding kan het wel van nut zijn om spelers fitter en afgetrainder te krijgen. Ik ben in tien dagen 3,5 kilogram kwijtgeraakt, heb mijn buikomvang met 5,5 centimeter zien afnemen en voel me veel vitaler dan ervoor. Ik heb veel meer energie gekregen en heb voeding ook opnieuw leren waarderen- bron: Telegraaf december 2013.

Share