Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Stoelmassage

Stoelmassage op de werkplek: binnen 20 minuten weer fris en fit!

Massage is een manier om een goede gezondheid te behouden en ziektes en kwalen te voorkomen. Het werkt in op de energiebanen, die in contact staan met de werking van onze inwendige organen.
Blokkades in deze energiebanen (vaak veroorzaakt door niet verwerkte emoties) veroorzaken een slechtere energiedoorstroom, waardoor we ons moe en futloos gaan voelen. Als blokkades langer aanhouden kunnen ze zelfs ziektes veroorzaken.

Steeds meer bedrijven bieden de medewerkers massage op het werk aan.
In toenemende mate bieden werkgevers deze massages structureel aan vanwege de vele voordelen en de relatief lage kosten. Uit diverse studies blijkt dat massage op het werk het verzuim terugdringt en de medewerkers gezond houdt. En juist de regelmaat van massage versterkt dit resultaat.

Stoelmassage is een korte ontspannende en activerende drukpuntmassage, waarbij mensen hun kleren gewoon aanhouden. Na de massage, die 20 minuten duurt, is men helemaal ontspannen en weer helemaal opgeladen, zodat het een ideale behandelvorm is voor op de werkvloer. Afhankelijk van de werkzaamheden die in het betreffende bedrijf verricht worden,  geven we extra aandacht aan belangrijke spanningspunten. Bijvoorbeeld de nek, schouders en onderrug als gevolg van intensief computergebruik. Maar ook bij zwaar lichamelijk werk is stoelmassage heilzaam en heeft het een sterk preventieve werking. Na een stoelmassage voelen uw medewerkers zich ontspannen, verfrist en fit, met een sterk verminderde kans op (werkgerelateerde) klachten.

Laagdrempelig en inzetbaar in iedere organisatie.
Stoelmassage is laagdrempelig en uiterst effectief.
Men blijft gekleed tijdens de massage en binnen twintig minuten is een medewerker weer op zijn werkplek. Tijdens een demonstratie bespreken we desgewenst alle ins en outs en kunt u ervaren wat het effect is van stoelmassage.
Overtuig uzelf en neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Stoelmassage is geschikt voor iedereen en  kan vooral wonderen verrichten bij mensen die:

 • veel achter de computer werken
 • regelmatig onder hoge druk staan (stress)
 • veel in dezelfde houding zitten
 • lichamelijk zwaar werk verrichten

 

De voordelen van stoelmassage voor werknemers:

 • Een betere hantering van de werkdruk.
 • Advies over werkhouding en optimaal gebruik van de werkplek.
 • Meer bewust van lichaam en werkhouding, wat klachten voorkomt.
 • Stressreductie en een verbeterde concentratie.
 • Meer energie en een betere werksfeer.
 • Preventie van werkgerelateerde klachten.

De voordelen van stoelmassage voor werkgevers:

 • Aantoonbaar minder en korter verzuim.
 • Medewerkers die goed in hun vel zitten.
 • Enthousiasme op de werkvloer.
 • Lage kosten met een groot effect.
 • Een erkende ARBO maatregel met fiscale voordelen.
 • Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Stoelmassage verlaagt ziekteverzuim
Onderzoek wijst uit dat door stoelmassage het ziekteverzuim op nek-, rug- en schouderklachten afneemt met gemiddeld 5,5%. Dat betekent dat investeren in stoelmassage zich dubbel en dwars terugbetaalt. Daarnaast ervaren werknemers een bedrijfsmassage als een enorm positieve en goede investering. Voor een massage op de werkplek kunt u met een gerust hart terecht bij P Therapie.

Preventie plus
Stoelmassage is vooral populair vanwege de preventie van klachten. Als tijdens een massage blijkt dat er bestaande klachten zijn die een specifieke behandeling vereisen, kunnen we uw medewerkers aanvullend behandelen in onze praktijk voor natuurgeneeskunde. Voor dergelijke behandelingen kunnen zij  op eigen initiatief een afspraak met ons maken, welke vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door de eigen ziektekostenverzekeraar (afhankelijk van hoe men aanvullend verzekerd is).

Fiscaal voordeel
De overheid stimuleert het aanbieden van stoelmassages op de werkvloer als preventieve maatregel om de ziektekosten terug te dringen.

Werkkostenregeling belastingdienst en stoelmassage
In de werkkostenregeling van de belastingdienst mag u als werkgever in 2014 tot een maximum van 1,5% van het totale fiscale loon (vrije ruimte)  gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel.

Een stoelmassage wordt in de werkkostenregeling  gezien als arbovoorziening. Arbovoorzieningen behoren tot de ‘nihil’ waardering en gaan niet ten koste van het forfait van 1,5%. Stoelmassages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers. Hiervoor geldt dat uw bedrijf wel een arboplan moet hebben. Voor meer informatie: http://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-werkkostenregeling_gerichte_vrijstellingen_nihilwaarderingen_en_normbedragen.html#HL-20.2.5

Kort gezegd betekent dit voor u het volgende:
Fiscaal aftrekbaar
De kosten van stoelmassages kunnen volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd en de BTW mag verrekend worden.
Geen loonbelasting
Over de kosten van stoelmassages hoeft geen loonbelasting betaalt te worden als uw bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Stoelmassage moet opgenomen zijn binnen het Arbo-plan
• Kosten komen voor rekening van de werkgever (geen eigen bijdrage van de werknemer)
• De massages vinden onder werktijd plaats

Massage tijdens evenementen en beurzen
Wilt u iets meer toevoegen aan uw bedrijfsfeest, evenement, beurs of sportevent, kies eens voor stoelmassage!
De aanwezigheid van een stoelmasseur op bijvoorbeeld uw stand oefent een grote aantrekkingskracht uit op het publiek. Deze zorgt voor extra bezoekers die de massage waarderen als een extra service van uw bedrijf en u positief laten opvallen.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende, kosteloze demonstratie en overtuig uzelf.

Share