Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Wapen jezelf tegen het Corona-virus

Alles staat momenteel volop in het teken van het coronavirus; met name het voorkomen van de verspreiding is belangrijk.

Naast het vermijden van overmatige directe contacten (groepen mensen) en het hanteren van de juiste hygiënemaatregelen is het verbeteren van je eigen immuunsysteem een belangrijk preventief middel om te zorgen dat je niet ziek wordt of de klachten beperkt als je toch besmet raakt.

Dit doe je in eerste instantie door je leef- en eetgewoonten onder de loep te nemen:

  • Eet je wel zo gezond als je denkt? Eet zo veel mogelijk verse groenten en beperk alle geraffineerde suikers en producten waar deze in verwerkt zijn.
  • Kun je verteren wat je binnen krijgt?
  • Krijg je voldoende vitamines, mineralen en goede vetten binnen?
  • Eet je niet te veel geraffineerde suikers? (deze hebben een negatieve invloed op je immuunsysteem)
  • Krijg je voldoende beweging in de buitenlucht?
  • Heb je je stressniveau onder controle? (stress zorgt voor een slechte vertering en opname van voedingsstoffen en kan zo tot tekorten leiden)

Daarnaast is het voor het verbeteren van de capaciteit van je immuunsysteem nu van belang om gericht een aantal stoffen aan te vullen.

Vooral (extra) vitamine C en D3 zijn belangrijk, eventueel aangevuld met antivirale kruiden en middelen.

Ook voldoende vitamine A is belangrijk voor het immuunsysteem (staat ook bekend als de anti-infectie vitamine). Je kunt een tekort herkennen aan slechter gaan zien (met name in het donker) en kleine harde bultjes aan de achterkant van je bovenarmen.  Bij een tekort kun je overwegen dit aan te vullen.

Ook goed om te weten: onderzoek wijst uit dat virussen zich vermenigvuldigen op hoge glucose (suikers) en op de vetaanmaak. Als je dus je stofwisseling in een catabole fase brengt door vasten of intermitterend vasten, beperk je het risico nog meer.

Tenslotte: gebruik de extra vrije tijd (die de meeste mensen inmiddels hebben doordat er veel dingen wegvallen) om van dingen te genieten waar je normaal minder of geen tijd voor hebt! Geniet en blijf gezond 🙂

Als je persoonlijk advies wilt over wat het beste werkt in jouw situatie: bel me: 06 – 10456 173.

Share