Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Verbeter je weerstand als sporter

Verkoudheid, keelpijn en griep liggen deze maanden op de loer, vooral voor sporters die door intensief sporten altijd een weerstandsdipje hebben na hun training. Weerstandsondersteunende suppletie kan je helpen zonder problemen de winter door te komen.sporter

Als sporter ben je fitter dan inactieve mensen‎ waardoor je een betere weerstand tegen ziekten hebt. De sporter heeft echter 1 moment dat hij kwetsbaar is, namelijk in de uren tijdens en net na de intensieve training. Dan is de vatbaarheid voor virussen en bacteriën extra groot.
Het mechanisme achter de weerstandsdaling moet gezocht worden in de vrije radicalenblootstelling, de hormoonverandering en een remmende invloed op bepaalde afweercellen.

Op basis van wetenschappelijke studies blijkt dat bepaalde voedingssupplementen een belangrijke weerstandsondersteunende rol kunnen spelen. Een persoonlijk advies van een voedingsdeskundige met betrekking tot de soort, kwaliteit en dosering is belangrijk om de effectiviteit en veiligheid te waarborgen. Bel voor een advies met: 06 – 10456 173.

Share