Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Verlaag je bloeddruk met voeding

4 Voorbeelden van voeding die bloeddrukverlagend werkt.

Volgens recente cijfers heeft één op de drie Nederlanders een verhoogde bloeddruk. Gemiddeld heeft  dus één derde van de volwassenen te maken met deze stille moordenaar. Een hoge bloeddruk is feitelijk een epidemie in de Westerse wereld.

Naast  stress en andere externe factoren zoals te weinig beweging, staan slechte eetgewoontes bovenaan de lijst van oorzaken. Daarom is het eten van voeding  die een gunstige uitwerking heeft op je hart en bloedvaten een makkelijke en veilige manier om deze aandoening op een natuurlijke manier te voorkomen en behandelen. De beste voedingsmiddelen om dit te bereiken vind je hieronder.

Voeding die de bloeddruk omlaag brengt

1. Knoflook –  wordt al meer dan 5.000 jaar gebruikt om zijn medicinale eigenschappen. De hart- en vaatbeschermende eigenschappen van knoflook zijn sterker in vers geperste knoflook dan in bewerkte.knoflook

2. Hete chilipepers – Chilipepers zitten vol met capsaïcine,  dat verantwoordelijk is voor de scherpte van de pepers, maar ook de bloedvaten verwijdt en daardoor de doorstroming van het bloed bevordert. Over het algemeen geldt dat hoe heter de peper is, hoe meer capsaïcine erin zit. Cayenne peper is bijvoorbeeld een prima keus als je de bloeddruk wilt verlagen, want het capsaïcinegehalte is hoog genoeg om het juiste effect te hebben maar niet zo hoog dat het te heet  is om te eten.

3. Cacao – Dit Centraal- en Zuid-Amerikaanse superfood, dat meestal wordt gegeten in poedervorm of als nibs, is één van de meest antioxidant-rijke voedingsmiddelen ter wereld en het bevat meer dan 300 fytochemicaliën.  De cardiovasculaire voordelen van cacao worden veroorzaakt door de hoge concentratie van flavanolen en magnesium.

4. Kurkuma – Kurkuma is een warme, peperachtige specerij die rijk is aan curcumine. Net als de capsaïcine die in pepers wordt gevonden, is curcumine sterk ontstekingsremmend en vaatverwijdend. Het werkt zeer goed bij het behandelen van cardiovasculaire aandoeningen zoals hoge bloeddruk.

Share