Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Verlies je corona- en/of vakantiekilo’s én verbeter je immuunsysteem!

Ben je ook teruggekomen van vakantie (of niet in dit jaar waarin alles anders is) en durf je niet op de weegschaal te gaan staan? Of zijn je darmen door het andere eten en/of te weinig bewegen van slag en heb je daar een opgeblazen buik of andere klachten van? Tijd om je voedings- en beweeggewoontes onder de loep te nemen.

Hoe doe je dat effectief?

Schrijf een hele week inclusief een weekend op wat en hoeveel je eet en drinkt (ja, ook alle tussendoortjes zonder te smokkelen!). Vermeld ook hoe je je die dag voelt, of je ontlasting had en of je ergens last van hebt gehad (buikpijn of een opgeblazen gevoel bijvoorbeeld). Door deze extra informatie kom je er snel achter of er dingen zijn waar je last van krijgt. Dit betekent dat je ze niet kunt verteren en als je vertering niet goed werkt, heb je meestal ook een probleem met (blijvend) afvallen.

Strategie bepalen

Als je zwart op wit ziet staan wat je allemaal naar binnen schuift inclusief alle wel of niet geplande tussendoortjes, weet je meestal wel waar het mis gaat; suikerrijke tussendoortjes (hieronder vallen ook energierepen die meestal vol zitten met snelle suikers) die niks toevoegen aan je lichamelijk welzijn. Sterker nog; om ze te verwerken verbruik je kostbare mineralen en enzymen; dus als je ze te vaak eet krijg je tekorten, waardoor de vertering van goede voedzame maaltijden ook gaat haperen met alle gevolgen van dien.

Als je wel alles netjes doet en het lukt toch niet om (blijvend) gewicht te verliezen kunnen er andere dingen spelen; die zijn lastig om zelf te ontdekken, maar daar kan ik dan weer bij helpen.

Stofwisseling veranderen

De truc om blijvend gewicht en vet te verliezen is je beweeg- en eetgewoontes dusdanig aanpassen dat je een switch maakt in je stofwisseling. Dit kun je op een aantal manieren doen en voor het beste resultaat onder begeleiding van iemand die kennis van zaken heeft. Je kunt je er ook zelf in verdiepen, maar dan ben je wel even bezig voordat je echt van start kunt. Een van de methodes is om je ontgiftingsorganen een boost te geven waardoor je snel veel gifstoffen kwijt raakt en op die manier een blokkade doorbreekt.

Het gevolg hiervan is dat na verloop van tijd ook je darmmicrobioom zich aanpast en je meer van de juiste bacteriën aanmaakt die gerelateerd zijn aan een slanke lichaamsbouw. Feit is namelijk dat je voeding voor een groot deel bepaalt welke bacteriën ja darm voornamelijk maakt.

Conclusie: een totaalaanpak van blijvend elke dag buiten bewegen, gerichte krachttraining en gezonde onbewerkte  voeding werkt het best om overtollige kilo’s blijvend te verliezen. Als je in 10 dagen een goede kickstart wilt, die gegarandeerd werkt om een gezonder en slanker lichaam te krijgen, kan ik je daarin begeleiden. Bijkomend voordeel is dat je hiermee tegelijkertijd je immuunsysteem versterkt, zodat je eventuele angst (én de stress die daarmee gepaard gaat) voor dreigende virussen los kunt laten.

Bel voor een afspraak: 06 – 10456 173.

Share