Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

“Volkoren brood” nieuwe stijl

Dit heerlijke brood wat alleen qua vorm een beetje lijkt op ons traditionele brood zit vol gezonde nutriënten, is laag in koolhydraten en bevat niet de anti-nutriënten die in ‘normaal’ brood zitten. Niet alleen jij, maar ook je darmen worden hier blij van 🙂Ingrediënten: (voor een bakblik van ca. 10 bij 18 cm)

  • 300 gram fijn gemalen notenmix (mag ook kant en klaar amandelmeel zijn bijvoorbeeld)
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el vers gemalen lijnzaad (door het kort voor bereiding pas te malen behoudt het zijn voedingswaarde en bederft het niet)
  • 2 el chiazaad
  • 2 el licht geroosterd sesamzaad
  • 1/4 tl Keltisch zeezout
  • 1,5 tl bicarbonaat
  • 1 el citroensap (of appelcider azijn) Dit zorgt samen met het bicarbonaat voor het rijzen
  • 5 eieren
  • 50 ml gesmolten kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingrediënten in. Roer goed door en zorg dat er geen klontjes in zitten. Kluts met een mixer in een aparte kom de eieren met de kokosolie en citroensap tot de eieren luchtig zijn. Voeg dit toe aan het notenmeel en mix alles goed door elkaar.

Bekleed je bakblik in de lengte met een strook bakpapier dat eruit steekt, zodat je het brood makkelijk uit de vorm kunt halen. Doe het beslag in de vorm en druk met een lepel stevig aan. Bak in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.

Dit recept is gemaakt door Marjolein Dubbers en met haar goedkeuring kan ik het nu ook met jullie delen. Bedankt Marjolein!

Op haar website: http://energiekevrouwenacademie.nl/ kun je veel nuttige informatie en recepten vinden.

 

Share