Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Waarom Sportvasten juist nu een goed idee is.

Waarom juist nu sportvasten?

Helaas kon de Sportvasten wandelkuur niet doorgaan dit jaar. Maar eigenlijk zou iedereen nu moeten vasten om gezonder te worden en daardoor het risico op ziek worden te verkleinen. In de wetenschappelijke zoektocht naar manieren hoe je het best door de coronacrisis kunt komen, blijkt vooral dat je fit en gezond moet zijn. Dit geldt overigens natuurlijk ook voor alle toekomstige virussen die we niet in de hand hebben.

Heb je overgewicht, diabetes of een slechte hart-long conditie, dan hebben virussen en vooral deze, meer vat op je en is de kans dat je zieker wordt dan gemiddeld groot. In de wetenschappelijke literatuur kun je vinden dat intermitterend (sport-)vasten een natuurlijke manier kan zijn je weerstand juist nu te optimaliseren. Het lijkt er namelijk op dat dit virus ervan profiteert als we extra vetten aanmaken; het kan zich dan makkelijker repliceren.

De switch maken naar vetverbranding door sportvasten is dan een logische keus. Ook de 10-daagse vegan switch kuur geeft een vergelijkbare en aantoonbare verbetering van het immuunsysteem, want met beiden bereik je de volgende gezondheidsvoordelen:

  • Lagere bloedvetten;
  • Lager cholesterol;
  • Lagere bloeddruk;
  • Stabielere suikerstofwisseling;
  • Beter bestand tegen (virale) infecties;
  • Beter herstel na operaties (bij 3 dagen vasten voorafgaand aan de operatie);
  • Meer parasympatische activiteit (meer rust in het systeem);
  • Gezondere huid (goed resultaat bij acné);

Om deze effecten én het gewichtsverlies in stand te houden krijg je simpele tips. Eén van de mogelijkheden is 1 vastendag per week voor langere tijd, met als resultaat een spectaculair effect op je buikvet! Dit betekent naast een beter figuur, een enorme extra gezondheidswinst omdat je hierdoor minder ontstekingsgevoelig wordt.

Ook door 2 à 3 dagen veganistisch te blijven eten verbeter je je gezondheid al enorm. Er is namelijk vastgesteld dat hoe meer gifstoffen je in je lijf hebt, hoe groter de kans dat je diabetes ontwikkelt (ook bij slanke mensen). De Vegan Switch is erop gericht zoveel mogelijk gifstoffen uit te scheiden. Neem de proef op de som en ga nu Sportvasten of doe de Vegan Switch en krijg bij de laatste een magazine met heerlijke recepten die je ook daarna kunt blijven gebruiken. Dankzij mijn therapeutische achtergrond en ervaring bied ik je als coach een intensieve begeleiding die je resultaat ten goede zal komen.

Ik ben weer aan het werk in mijn praktijk, dus ik kan je ook weer meten en wegen voor en na de kuur, om het resultaat beter in beeld te krijgen. Als je op onderstaande link klikt, zie je ervaringen van anderen die je zijn voorgegaan.

Share