Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Wat doet 16 uur vasten voor je vetverbranding?

Wat doet 16 uur vasten voor je lichaam?

In de meeste voedingsproducten zit tegenwoordig suiker verwerkt. Kijk maar op de ingrediëntenlijst  van een willekeurig voedselproduct en je zal zien dat er suiker inzit; vaak in meerdere vormen om het te verbloemen. Je lichaam heeft ook suiker nodig; het is je eerste bron voor energie. Maar bij een overschot aan suikers, kunnen er vervelende bijwerkingen optreden. Zo krijg je last van suikerdipjes zodra je lichaam alle suikers heeft opgebrand en krijg je de “suikerklop”: een onbedwingbare honger naar meer suiker. Ook wordt het vet in je lichaam niet meer verbrand omdat je lichaam suiker als “brandstof”gebruikt. Je vet blijft zitten en kan zelfs toenemen met als resultaat dat je dikker wordt.

Buikvet dat niet meer weg te krijgen is

 Door die suikerverbranding blijft je vet staan waar het staat. Met name je abdominale buikvet (de binnenste laag die om je organen zit) blijft in de “suikerstand” onverbrand. Dit inwendige buikvet is ook moeilijk om te verbranden, hoe hard je ook traint in de sportschool. Zolang die suikers binnen blijven komen, zal je lichaam suiker als brandstof gebruiken en om meer suiker vragen. Je buikvet blijft hardnekkig zitten.

Door vasten naar vetverbranding

Wil je dat je lichaam echt op vetverbranding over gaat waardoor je lever het inwendige buikvet als energie brandstof gaat gebruiken, dan moet je zorgen dat alle suikers uit de lever verbrand zijn. Dit kun je door 16 uur niets te eten. Je lever heeft 14 uur aan suiker reserves. Anders gezegd: zorg dat je al je eten van de hele dag inneemt binnen 8 uur. Dus begin met je ontbijt om 10 uur s ochtends, dan eet je om 17.30 je avondmaaltijd zodat je vanaf 18.00 ‘s avonds tot de volgende dag tot 10 uur ‘s ochtends niets eet. Doe je dit elke dag dan zal je binnen een korte tijd zien dat je buikomvang afneemt! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit een aantal dagen per week te doen. Je hebt dan minder snel resultaat, maar je zult merken dat je steeds bewuster met voeding om zult gaan.
Wil je je lichaam langdurig in de vetverbranding? Maak een switch in je stofwisseling met een 10-daagse sportvastenkuur! Dit geeft je lichaam een enorme boost; niet alleen word je fitter en blijer; ook je conditie gaat met sprongen vooruit en je bloedsuiker- en bloedvetwaardes worden beter.
Bel voor meer informatie of om meteen te beginnen: 06 – 10456 173.

Share

2 reacties

 1. Julian Bal schreef:

  Is dit een watervast of zijn er dranken die je wel kunt drinken zoals melk, thee, sap? Of zit er in appelsap bijvoorbeeld te veel suiker?

  • Petra schreef:

   Hallo Julian,

   Sorry dat ik nu pas reageer, ik zie je bericht nu pas.
   Het is met fruitsappen en extra ondersteuning van supplementen, omdat je er ook bij moet trainen.
   Groetjes, Petra