Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Petra Coppens en ik ben geregistreerd natuurgeneeskundige. In 2004 ben ik begonnen als sportmasseur en ben me sindsdien steeds verder gaan verdiepen in klachtenpatronen en dieper liggende oorzaken waarom mensen ziek worden of geblesseerd raken. Inmiddels heb ik een aantal specialisaties in mijn pakket waarmee ik mensen op een natuurlijke manier help om van hun klacht(en) af te komen. Inmiddels heb ik een groot aantal mensen naar een betere gezondheid geholpen. Op de pagina aanbevelingen kun je lezen waarmee ik mensen zoal al heb geholpen.

Zowel acute als chronische klachten behandel ik met behulp van verschillende technieken, zoals  lymfedrainage  (Vodder methode), verschillende massagetechnieken (waaronder Tuina massage) en met de Physiokey– (voorheen scenar). Lichaamsbehandelingen combineer ik waar nodig met Chinese Geneeskunde, orthomoleculaire voedingsadviezen, darmtherapie, en beweegadviezen.

Tevens ben ik gespecialiseerd in de behandeling van hormonale- en stress gerelateerde klachten.

 • Als je voor de eerste keer bij me komt, probeer ik de achterliggende oorzaken van je klacht te achterhalen, om je gezondheid blijvend te kunnen verbeteren.

  De meeste klachten ontstaan niet van de ene op de andere dag, vaak is er al langere tijd een ontregeling van je lichaam. Omdat ons lichaam zich steeds aanpast en overlevingsstrategiën in werking zet om problemen te compenseren, kan het lang duren voor een symptoom echt vervelend wordt. Maar het symptoom is nooit het echte probleem, eerder een uiting van ontregeling van je hormonen, je immuunsysteem en/of je autonome zenuwstelsel.

  Daarom  kan het nodig zijn laboratorium onderzoek(en) te doen om  het echte probleem in kaart te brengen. Ik werk daarvoor samen met een paar gespecialiseerde laboratoria die testen aanbieden die via de huisarts niet beschikbaar zijn.

  Het vraagt uiteraard van jou zelf ook de nodige motivatie en inzet om actief aan de verbetering van je gezondheid mee te werken. Zo kan het nodig zijn om je voeding, beweging en/of leefstijl aan te passen. 

  Ik ben registertherapeut, heb een vermelding in de zorggids en ben aangesloten bij:

 • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
 • RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) 
 • Natuur Diëtisten Nederland
 • Mijn AGB-codes kun je vinden in het register van Vektis waar die geregistreerd staan.
 • Mijn behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars. Check dit voor de zekerheid altijd vooraf telefonisch, want het staat niet altijd duidelijk in de voorwaarden.
 • Mijn BTW-nummer is: NL001560784B72 en mijn KVK-nummer is: 18090257

Specialisaties:

Manuele Lymfedrainage
Scenartherapie  en PhysioKey therapie
Darmtherapie
Sportmassage
Medical Taping
Orthomoleculaire voedings- en suppletieadviezen 
Traditionele Chinese Geneeskunde en Tuina massage

   

Share