Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Petra Coppens en ik ben geregistreerd natuurgeneeskundige. In 2004 ben ik begonnen als sportmasseur en heb sindsdien verschillende opleidingen gevolgd en me gespecialiseerd in een aantal aanvullende therapieën waarmee ik mensen op een natuurlijke manier help om van hun klacht(en) af te komen. Inmiddels heb ik een groot aantal mensen naar een betere gezondheid geholpen.

Zowel acute als chronische klachten behandel ik met behulp van verschillende technieken, zoals met lymfedrainage  (Vodder methode), verschillende massagetechnieken en met de Physiokey– (voorheen scenar). Lichaamsbehandelingen combineer ik waar nodig met orthomoleculaire voedingsadviezen, darmtherapie, en beweegadviezen.

Tevens ben ik gespecialiseerd in de behandeling van hormonale- en stress gerelateerde klachten.

Als je voor de eerste keer bij me komt, probeer ik de achterliggende oorzaken van je klacht te achterhalen, om je gezondheid blijvend te kunnen verbeteren. Daarvoor hebben we eerst een uitgebreide intake waarin we de klachten en verdere  gezondheid (ook de ziektehistorie) bespreken. Vervolgens adviseer ik wat de beste behandeling en verdere aanpak is. Dit is vaak een combinatie van verschillende technieken; gericht op het verminderen van de klacht en op blijvend herstel van de (energie-)balans van het hele lichaam. Het vraagt uiteraard van jou zelf ook de nodige motivatie en inzet om actief aan dit proces mee te werken.
Daarnaast geef ik adviezen en tips op het gebied van voeding, beweging en leefstijl om in de toekomst klachten te voorkomen.

Ik ben registertherapeut, heb een vermelding in de zorggids en ben aangesloten bij: 

  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
  • RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) 912091R
  • Natuur Diëtisten Nederland
    Mijn behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars. Check dit voor de zekerheid altijd vooraf telefonisch, want het staat niet altijd duidelijk in de voorwaarden.

Specialisaties:

Manuele Lymfedrainage
Scenartherapie  en PhysioKey therapie
Darmtherapie
Sportmassage
Medical Taping
Orthomoleculaire voedings- en suppletieadviezen 
Traditionele Chinese Geneeskunde en Tuina massage

   

Share