Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Petra Coppens en ik ben geregistreerd natuurgeneeskundige. In 2004 ben ik begonnen als sportmasseur en heb sindsdien verschillende opleidingen gevolgd en me gespecialiseerd in een aantal aanvullende therapieën waarmee ik mensen op een natuurlijke manier help om van hun klacht(en) af te komen. Inmiddels heb ik een groot aantal mensen naar een betere gezondheid geholpen.

Ik behandel mensen met uiteenlopende acute én chronische klachten met behulp van verschillende technieken. Ik ben gediplomeerd therapeut lymfedrainage, massagetherapeut en Physiokey– en scenartherapeut. Ik combineer lichaamsbehandelingen met orthomoleculaire voedingsadviezen en beweegadviezen.

Tevens ben ik gespecialiseerd in de behandeling van stress en stressgerelateerde klachten.

Als mensen bij me komen, probeer ik de achterliggende oorzaken van de klacht te achterhalen, om zo effectief mogelijk de te kunnen werken. Daarvoor hebben we eerst een uitgebreid gesprek over hun gezondheid (ook de ziektehistorie). Vervolgens bepaal ik – samen met de cliënt – wat de beste behandeling is. Dit is vaak een combinatie van verschillende technieken; gericht op het verminderen van de klacht en op blijvend herstel van de (energie-)balans van het hele lichaam.
Tevens geef ik adviezen en tips op het gebied van voeding, beweging en leefstijl om in de toekomst klachten te voorkomen.

Ik ben registertherapeut, heb een vermelding in de zorggids en ben aangesloten bij VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) en SCAG (Gespecialiseerde Geschillencommissie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg).
Mijn behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars.

Specialisaties:

Manuele Lymfedrainage
Scenartherapie
Sportmassage
Medical Taping
Orthomoleculaire voedings- en suppletieadviezen

Share