Praktijk voor natuurgeneeskundige en orthomoleculaire therapie, scenar-, lymfe- en massagetherapie, voedings- en beweegadviezen.



Tel • 06 104 56 173
E • petra@ptherapie.nl

Zoete kip met peultjes uit de wok

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Bevat:  Energie 300 kcal- Eiwit 30 g- Vet 13 g- Koolhydraten 13 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten
3 el kokosolie
400 g kipfilet, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 schaaltje peultjes (200 g)
1 grote ui, in ringen
3 el sojasaus (flesje 250 ml)
1 el bruine basterdsuiker
1 Chinese kool, in reepjes (als het een hele grote kool is, hoef je niet alles te gebruiken hiervan)

 

Bereiden
 
Verhit de olie in een wok. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak samen met de knoflook op hoog vuur in 4 min. gaar. Neem de kip met een schuimspaan uit de wok. Bewaar de kip afgedekt met aluminiumfolie.  Verwijder de steelaanzet en de draad van de peultjes. Verhit de achtergebleven olie in de wok opnieuw en bak de ui 1 min. Voeg de peultjes, de sojasaus en de basterdsuiker toe en roerbak op hoog vuur 4 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Schep de kip en de kool erdoor en warm nog even door. Lekker met zilvervliesrijst.

 

Share